ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Spiegel: "Η Μέρκελ κατέστρεψε το μέλλον της Ευρώπης και της Γερμανίας"

Σφοδρή κριτική και από τα γερμανικά ΜΜΕ δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ, την ίδια στιγμή που η καγκελαρία διαμηνύει και μέσω twitter ότι θα επιμείνει στη στάση της για αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών κατά τη σύνοδο κορυφής.
Ενδεικτική είναι η επίθεση που εξαπολύει εναντίον της άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel με τίτλο «εμείς οι κακοί Γερμανοί». Σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η Μέρκελ είναι μία κακή καγκελάριος. Κατέστρεψε το μέλλον της χώρας που έφτιαξαν γενιές Γερμανών μετά τον πόλεμο. Επέτρεψε να επιστρέψει στην Ευρώπη το στερεότυπο του κακού Γερμανού. Τι θα γίνει με το ευρώ δεν γνωρίζουμε. Ένα είναι σίγουρο: εάν η κυρία Μέρκελ συνεχίσει την ίδια πολιτική, σύντομα η Γερμανία θα περιτριγυρίζεται από εχθρούς».
Αλλά και σε άλλο άρθρο του το Spiegel επιρρίπτει ευθύνες στην καγκελάριο ότι με τη στάση της επέτρεψε την κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αντιδιαστολή χαρακτηρίζει «πολύ ρεαλιστικό» το σχέδιο Ρομπάι.
Επίθεση στη Μέρκελ και από αντιπολίτευση- «σοφούς»
Επίθεση στη Μέρκελ εξαπολύουν σε κείμενό που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών και οι επικεφαλής των Πρασίνων, όπως και ο επικεφαλής της ομάδας των «σοφών» για τη γερμανική οικονομία και… σύμβουλος της Μέρκελ Μπόλφινγκερ!
Σε αυτό υποστηρίζουν ανάμεσα σε άλλα ότι «η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αποτύχει εξαιτίας της στενοκεφαλιάς της γερμανικής κυβέρνησης».
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις