ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Οι αποφάσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ - Εκδόθηκε η εγκύκλιος (video)

Στη δημοσιότητα θα δοθεί από ώρα σε ώρα η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που θα δίνει διευκρινήσεις σχετικά με το έκτακτο φόρο ακινήτων.
Με την ταλαιπωρία και το αλαλούμ να συνεχίζεται, χιλιάδες είναι οι πολίτες που έχουν βρεθεί ενώπιον λογαριασμών που εμπεριέχουν κραυγαλέα λάθη.
Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Καπελέρη, που μίλησε στο «πρωινό ΑΝΤ1» και προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου σε λίγη ώρα, θα προβλέπεται σε αυτήν η διόρθωση των λαθών που είχαν παρατηρηθεί στους λογαριασμούς με την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τα τετραγωνικά.



Ποιες οι ημερομηνίες-κλειδιά για τους πολίτες που έλαβαν λανθασμένο λογαριασμό
Όπως τόνισε ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις του για διόρθωση στον αρμόδιο Δήμο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2012. Αφού γίνει επεξεργασία, θα αποσταλούν ενημερωμένες στη ΔΕΗ στις 27 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, από τη ΔΕΗ θα αποσταλούν για ηλεκτρονικό έλεγχο στη γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.


Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα διαβιβαστούν και πάλι στη ΔΕΗ όπου θα εκδοθούν οι νέοι λογαριασμοί.
Υπουργείο: Πληρώστε τώρα και αν βρεθεί λάθος, θα σας πιστωθεί μέσω των λογαριασμών
Οι όποιες διαφορές παρατηρηθούν στους λογαριασμούς θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς του 2012, εξήγησε ο κ. Καπελέρης. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες θα κληθούν πληρώσουν μεγάλα ποσά τη στιγμή που τα εισοδήματα τους έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο, την ώρα που το ίδιο το υπουργείο αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει πολλά και άδικα λάθη!
Απλά, αντί να «παγώσει» η πληρωμή του τέλους για όσους καταθέσουν ένσταση και να αποφασιστεί το ποσό αλλά και το αν θα πληρώσουν μετά την εξέταση της αίτησης, το υπουργείο λέει «πληρώστε τώρα, και τα λάθη που υπάρχουν θα διορθωθούν μέσω του λογαριασμού του ρεύματος μέσα στο 2012»!
Θα εξετάζει απαλλαγή, μείωση και δόσεις η επιτροπή – Έρχονται εισοδηματικά κριτήρια
Η επιτροπή που θα εξετάζει τις αιτήσεις/ενστάσεις των πολιτών θα είναι τριμελής και θα υπάρχει σε κάθε ΔΟΥ.
Ο έλεγχος θα γίνεται όσον αφορά την απαλλαγή από το τέλος, τη μείωση του οφειλόμενου ποσού αλλά και τις δόσεις πληρωμής για όσες ομάδες προβλέπεται ρητά.
Την ίδια ώρα, έχοντας προφανώς διαπιστώσει τις εξόφθαλμες αδικίες του μέτρου, το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει μέσω του κ. Καπελέρη ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το έκτακτο τέλος ακινήτων το 2012…
Σε αναμμένα κάρβουνα το υπουργείο για την κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ
Με… κομμένη την ανάσα παρακολουθούν την εκδίκαση της υπόθεσης του έκτακτου τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), τόσο οι πολίτες όσο και το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως είναι εύλογο, αν τελικά το χαράτσι κριθεί αντισυνταγματικό θα πρόκειται για απόφαση βόμβα σε ό, τι αφορά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς σημαντικό μέρος των εσόδων έχει βασιστεί σε αυτό. 

Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος ιστολογίου με την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (Νόμος 2121/1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις