ΣΙΝΕ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

10.554 θέσεις απασχόλησης στην Αττική και άλλες ευκαιρίες!!!

Ξεκινούν οι διαδικασίες επιλογής για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 10.554 θέσεις απασχόλησης, πεντάμηνης διάρκειας, σε 47 φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι φορείς αυτοί έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με 131 συμπράττοντες φορείς (κυρίως φορείς της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού) για την απασχόληση ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας σε όλους τους περιφερειακούς τομείς της Περιφέρειας Αττικής. Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσόν των 34.000.000 ευρώ και το επίδομα κοινωφελούς εργασίας σε 625 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με τα επόμενα στάδια του προγράμματος, ο δικαιούχος θα στείλει το επικαιροποιημένο εγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας (το οποίο θα είναι βασισμένο στα στοιχεία της έγκρισης) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης. Μόλις δοθεί η έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων, ο φορέας αποστέλλει την ανακοίνωση πρόσληψης στο ΑΣΕΠ για να πάρει την έγκριση της Αρχής. Αν το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού δώσει την έγκριση, τότε οι θέσεις προκηρύσσονται από τον φορέα και αναρτώνται αυτομάτως στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στις περιφέρειες. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν κανονικά τις αιτήσεις τους στον φορέα απασχόλησης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει ένσταση στο ΑΣΕΠ, όπως συμβαίνει και για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.
Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας. Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η κατάσταση ανέργου, η οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.), το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείίας του ανέργου και η εντοπιότητα.

- Mακροχρόνια άνεργοι.
- Βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
- Εμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη.
- Υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί κ.ο.κ.) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
- Ανεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.
Η διαδικασία της πρόσληψης ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ελέγχεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Η ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει: την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης, τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς και την εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων.

Τα προγράμματα αφορούν κατά κύριο λόγο δράσεις κοινωνικής εργασίας, το φυσικό έργο ή υπηρεσίες οι οποίες διαμορφώνονται στη λογική της ολοκληρωμένης παρέμβασης (δηλαδή με έναρξη, λήξη, συγκεκριμένο αποτέλεσμα, συγκεκριμένους πόρους, παρακολούθηση, αξιολόγηση). Περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

- Εργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων ή/και αθλητικών υποδομών,
- έργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας,
- ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς,
- αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος,
- αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων,
- περιβαλλοντική εκπαίδευση,
- διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών,
- δημιουργική απασχόληση παιδιών,
- προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως κατ' οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ, παιδική φροντίδα,
- κοινωνικές δράσεις, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
- οδική ασφάλεια μαθητών,
- σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών/υποβαθμισμένων περιοχών,
- έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.

27 εποχικοί στα ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης
Την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού είκοσι επτά ατόμων (26 ΔΕ Διανομέων και ενός ΔΕ Οδηγού πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών τους ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που εδρεύουν στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Δαιδάλου 36, Τ.Κ. 71202 Ηράκλειο (τηλ. επικοινωνίας: 2810-302844 , 2810-302847 ). Οι μόνιμοι κάτοικοι των νομών της Κρήτης έχουν προβάδισμα για τον διορισμό. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει αύριο 30 Ιανουαρίου.

Νέοι υπάλληλοι στα Ελληνικά Πετρέλαια
Τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό (τεχνίτες επιθεώρησης εξοπλισμού) για να ενισχύσουν στις υπηρεσίες του στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας.
Οσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν τις κενές θέσεις απασχόλησης πρέπει να έχουν ηλικία έως 35 ετών και να διαθέτουν απολυτήριο τίτλο Λυκείου, συναφή προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε ετών σε επιθεωρήσεις/ποιοτικούς ελέγχους μηχανολογικών εγκαταστάσεων βιομηχανιών, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση μηχανολογικού σχεδίου, άδεια οδήγησης β' κατηγορίας, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις και τουλάχιστον ένα από τα πιστοποιητικά ποιοτικών ελέγχων (VT, PT, MT, UT, RT). Οσοι υποψήφιοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις θα υποβληθούν σε τεστ ικανοτήτων και αγγλικής γλώσσας, ενώ όσοι προσληφθούν τελούν υπό ετήσια δοκιμαστική περίοδο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 6 Φεβρουαρίου στη διεύθυνση: Ελληνικά Πετρέλαια, Χιμάρας 8Α, ΤΚ 15125 Μαρούσι, υπ' όψιν Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Κωδικός ΤΕΕΝ).

8 ευκαιρίες στον δήμο Πύργου Ηλείας
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου Ηλείας θα προσλάβει 8 νέους υπαλλήλους με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Θα προσληφθούν 2 ΠΕ νηπιαγωγοί, 1 ΠΕ ή ΤΕ νοσηλευτής, 2 ΔΕ κηπουροί, 2 ΥΕ καθαριστές, 1 ΥΕ φύλακας. Οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Πύργου προτάσσονται για τον διορισμό. Επίσης, η σειρά κατάταξης των υποψηφίων κάθε ομάδας καθορίζεται με τη βαθμολόγηση του χρόνου ανεργίας, του αριθμού τέκνων, του αριθμού ανήλικων τέκνων, του βαθμού του βασικού τίτλου σπουδών (όπου ζητείται), της ηλικίας και της εμπειρίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους στη διεύθυνση: Τ. Πετροπούλου 2, 27100, Πύργος, απευθύνοντάς την στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύργου (τηλ. επικοινωνίας: 2621-362430 ).

Ιδια πολιτική στις προσλήψεις και το 2012
Το 2012 δεν πρόκειται να επιφέρει δραματικές αλλαγές στο σύστημα των προσλήψεων. Η αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης με τις επιταγές της τρόικας είναι σε εξέλιξη, ενώ τηρείται κατά γράμμα η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νομοσχέδιο «Προστασία της εθνικής οικονομίας - επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» αποτύπωσε και τυπικά την ψαλιδισμένη εικόνα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Τα βασικά σημεία του ήταν τα εξής:

- Δεν χορηγούνται εγκρίσεις της Τριµελούς Επιτροπής για την πλήρωση κενών οργανικών θέσεων ή προσλήψεων προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Για το ίδιο έτος αναστέλλονται οι προσλήψεις και διορισμοί του προσωπικού των δημόσιων φορέων.

- Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι την 31/12/2009 διορίζονται σταδιακά μέχρι την 31/12/2012.

- Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού µε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς πέντε (µία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων.

Στην αντίπερα όχθη, να επισημάνουμε ότι εξαιρούνται από το πάγωμα των προσλήψεων οι τομείς: α) υγείας, για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, β) παιδείας, για εκπαιδευτικό προσωπικό, γ) ασφάλειας, προκειμένου για ένστολο προσωπικό και δ) ο υποχρεωτικός διορισμός των αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και σε αυτούς τους τομείς όμως μην περιμένετε να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για νέο προσωπικό.

Ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα
Με τη συνεργασία εταιρειών ανθρώπινου δυναμικού η «Espresso» σας παρουσιάζει τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για στελέχη και υπαλλήλους.

ADECCO
Λεωφόρος Κηφισίας 56, 15125, Μαρούσι, τηλ.: 210-6930490 , fax: 210-6919358, e-mail:infogr@adecco.com

Ειδικότητα Θέσεις
Προϊστάμενος Λογιστηρίου - Αθήνα 1
Electrical Maintenance Engineer - Αθήνα 1
IT Administrator-Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
Υπάλληλος Τμήματος Εισαγωγών - Μαρούσι 1
Φαρμακοποιός - Αθήνα 1
Υπάλληλος Τμήματος HR - Αθήνα (Μαρούσι) 1
Σύμβουλος Πωλήσεων - Θεσσαλονίκη 1
Υπεύθυνος / η marketing και προωθητικών ενεργειών - Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
Customer Care Agent (Bulgarian Speaker) - Αθήνα (νότια προάστια) 1
Υπάλληλος Αποθήκης - Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
Υπάλληλοι τηλεφωνικής ενημέρωσης πελατών- Αθήνα (βόρεια προάστια) 5
Υπάλληλος Τμήματος Λογιστηρίου - Αθήνα (βόρεια προάστια) 1
IT Service Desk Employee - Αθήνα 1
HR Trainee - Αθήνα 1
Administrative Assistant to the Finance Department - Αθήνα 1
Customer Care Agent (Turkish / Russian Speaker) - Αθήνα 1
Customer Care Agent (Hungarian / Russian Speaker) - Αθήνα 1
Plastics Engineering Engineer - Αθήνα 1
Field Sales Engineer - Αθήνα 1
Υπεύθυνος Πωλήσεων - Θεσσαλονίκη 1
Εξωτερικός πωλητής τραπεζικών προϊόντων - Αθήνα (Μαρούσι) 1
Customer Care Agent (Turkish Speaker) - Αθήνα (νότια προάστια) 1
Sales Administrative Assistant - Αθήνα (δυτικά προάστια) 1
Plant Resident - Αθήνα 1
Call Center Supervisor - Αθήνα (νότια προάστια) 1
Υπεύθυνος Εταιρικών Πωλήσεων - Κομοτηνή 1
Sales Administrator - Αθήνα 1
Ηλεκτρολόγος συντηρητής - Αθήνα 1
Finance Coordinator - Αθήνα 1
Tax Director - Αθήνα 1
Senior Auditor - Αθήνα 1
Σύμβουλος πωλήσεων για χώρες του εξωτερικού - Θεσσαλονίκη 1
Τεχνικός σύμβουλος πωλήσεων - Θεσσαλονίκη 1

RandstadHellas
Αγγέλου Πυρρή 5, Αθήνα, 11527, τηλ.: 210-6770523 . Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κάντε αίτηση για τις θέσεις στο: www.randstad.gr

Αθήνα
Ειδικότητα Θέσεις
Exports Area Sales Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: randstad@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Key Account Manager 1
Sales Senior Manager 1
Product Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: lsgouraki@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Sales Representative - HORECA 1
Medical Representative OTC 6
Αrea Sales Manager 1
Key Account Manager - HORECA 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: aκatsorchis @randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Πωλητές Λιανικής (πλήρης - μερική απασχόληση) 10
Πωλητές - Ελεύθεροι Επαγγελματίες 10
Τele Sales Agent 6
Promoter (Part Time) 10
Spanish / Italian Technical Support 5
Turkish / Russian Technical Support 5
Στοιχεία επικοινωνίας: email: mpapazekou@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Ειδικότητα Θέσεις
Stock and Supply Manager 1
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με γνώση βουλγαρικών 2
Συντηρητής Μεταλλουργός 1
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: nkaraiskou@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333216

Ειδικότητα Θέσεις
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 2
Outdoor Errands Employee 1
Υπάλληλος Αποθήκης (Αυλώνα Αττικής- Ασπρόπυργος) 5
Υπάλληλος Διεκπεραίωσης Παραγγελιών (Picker) 4
Demand Planner 1
Μηχανολόγος Συντήρησης 3
Διπλωματούχος Χειριστής Κλαρκ 2
Στοιχεία επικοινωνίας: email: ethessalonikefs@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333216

Ειδικότητα Θέσεις
Senior Accountant 1
Credit Specialist 1
Client Service Database Developer 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: tkanargias@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Θεσσαλονίκη
Ειδικότητα Θέσεις
Βοηθός Λογιστή 1
Προϊστάμενος Λογιστηρίου 1
Επιθεωρητές Πωλήσεων 2
Πωλητές / Πωλήτριες 5
Διευθυντής Πωλήσεων 1
Διευθυντής Καταστήματος 1
Retail Department Manager 1
Store Manager 1
Υπεύθυνος Καταστήματος 1
Υπεύθυνος Τμήματος 1
Πωλητές / Πωλήτριες 3
Product Manager 1
Exports Sales Representative 1
Υπεύθυνος Πωλήσεων Χονδρικής 1
F2F Collections Advisor 2
Υπάλληλος Γραφείου 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: thessaloniki@randstad.gr, τηλ.: 2310-414731 , fax: 2310-414728

Ηράκλειο Κρήτης
Υπεύθυνος Τμήματος 3
Store Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: thessaloniki@randstad.gr, τηλ.: 2310-414731 , fax: 2310-414728

Εύβοια
Ειδικότητα Θέσεις
Hotel Manager 1
Στοιχεία επικοινωνίας: email: mpapazekou@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Γερμανία
Ειδικότητα Θέσεις
Nurses for the Operation Room 10
Nurses 10
Στοιχεία επικοινωνίας: email: akleffmann@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Γαλλία
Ειδικότητα Θέσεις
Nurses 10
Στοιχεία επικοινωνίας: email: akleffmann@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Αγγλία
Ειδικότητα Θέσεις
Nurses 10
Στοιχεία επικοινωνίας: email: akleffmann@randstad.gr, τηλ.: 210-6770523 , fax: 213-3333257

Προγράμματα για ευάλωτες ομάδες
Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων ανακοίνωσε την υλοποίηση προγραμμάτων με τον τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, τη διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ και απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι δυνητικοί ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον να εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
- Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα.
- Ατομα με αναπηρία.
- Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
- Γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
- Γυναίκες / άνδρες θύματα trafficking.
- Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες.
- Ατομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές Ιδιαιτερότητες.
- Αιτούντες άσυλο.
- Αποφυλακισθέντες.
- Πρώην χρήστες ουσιών.
- Οροθετικοί.
- Αστεγοι.
- Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια.
- Ατομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή / και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πρόληψης και αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων μέσω της ένταξής τους στην αγορά εργασίας, τα προγράμματα θα εξασφαλίζουν την προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων, ώστε να μπορέσουν:
α) να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της,
β) να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν / επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα,
γ) να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων οι οποίες θα τους προσλάβουν.
Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων-φακέλων και για άλλες σχετικές διευκρινίσεις για την πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ενταξη και την Κοινωνική Οικονομία στο τηλέφωνο 210-5271300 , e-mail: equal@mou.gr, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της ΕΥwww.equal-greece.gr.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις