ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μύθος ή τελικά υπάρχει η "Γαλάζια λίμνη";

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς θα θυμούνται την διάσημη κινηματογραφική ταινία "Γαλάζια λίμνη" με την Μπρουκ Σήλντ και αυτό μάλιστα που μας είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση ήταν η υπέροχη, παραδεισένια λίμνη από την οποία εμπνεύστηκε και ο δημιουργός της ταινίας το όνομα της. Αναρωτηθήκατε ποτέ όμως εάν αυτή η λίμνη στα αλήθεια υπάρχει και αν ναι, πού μπορεί να βρίσκεται;
Στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην πόλη λοιπόν Bonito οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την εντυπωσιακή λίμνη που ομορφαίνει την περιοχή τους, αλλά όχι μόνο γι αυτό! Η Gruta do Lago Azul -όπως λέγεται- είναι μια φυσική «γαλάζια λίμνη» που θυμίζει πάρα πολύ αυτήν που μας προκάλεσε δέος στην ομώνυμη ταινία!
Το "φυσικό" αυτό μνημείο της πόλης, συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο οι οποίοι σπεύδουν να απολαύσουν από κοντά το καταγάλανο τοπίο και να περιηγηθούν περπατώντας ή κάνοντας βαρκάδα στα κρυστάλλινα νερά.
Το βάθος της λίμνης αγγίζει τα 200 πόδια και τα γαλάζια νερά της γίνονται πιο εντυπωσιακά όταν τα χτυπά το πρωινό φως του ήλιου, δημιουργώντας μια εκτυφλωτική καταγάλανη λάμψη! Αξίζει μάλλον να την επισκεφτείτε!


madata 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις