ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ξενοδοχείο αυστηρά ακατάλληλο για…υπερτασικούς

Ο λόγος για το «Hotel del Sal», το οποίο είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλάτι.
Σύμφωνα με το Espressonews.gr, οι επισκέπτες που το επιλέγουν μένουν εκεί για να απολαύσουν ένα από τα αξιοθέατα της Βολιβίας με την πιο άγρια ομορφιά, τις αχανείς αλυκές του Σαλάρ ντε Ουγιούνι.

Οι αλυκές σχηματίστηκαν ύστερα από μια σειρά από αλλαγές που σημειώθηκαν σε διάφορες προϊστορικές λίμνες της περιοχής. Είναι οι μεγαλύτερες αλυκές στον κόσμο και βρίσκονται σε υψόμετρο 3.656 μέτρων.
Εναντι εκατό δολαρίων τη βραδιά μπορεί κανείς να έχει την πρωτόγνωρη εμπειρία να κοιμηθεί σε διπλό κρεβάτι φτιαγμένο από αλάτι καθώς και να απολαύσει πρωινό που ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε αλμυρές γεύσεις…
«Απολαμβάνω τις αντιδράσεις των επισκεπτών όταν έρχονται εδώ για πρώτη φορά. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τα πάντα γύρω τους είναι φτιαγμένα από αλάτι και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει ανθρώπους να γλείφουν έπιπλα για να βεβαιωθούν ότι είναι πράγματι από αλάτι» εξηγεί ο Πέντρο Πάμπλο Μισέλ Ρόκα, ξεναγός στην περιοχή.
Το «Hotel del Sal» κατασκευάστηκε το 1993 από έναν εργάτη των αλυκών, ο οποίος κατάλαβε ότι θα κέρδιζε πολλά εξασφαλίζοντας κατάλυμα στους επισκέπτες που έφταναν εκεί για να απολαύσουν την περίεργη ομορφιά του τοπίου.
Οι τοίχοι του ξενοδοχείου είναι φτιαγμένοι από κομμάτια αλατιού κολλημένα μεταξύ τους με ένα υλικό αντίστοιχο του τσιμέντου, το οποίο επίσης βασίζεται στο αλάτι και το νερό. Ακριβώς επειδή τα βασικά υλικά είναι… διαλυτά, το ξενοδοχείο χρειάζεται συνεχώς συντήρηση.
Υστερα από κάθε βροχή τοποθετούνται νέα μπλοκ αλατιού, ενώ οι πελάτες καλούνται να αποφεύγουν να γλείφουν τα έπιπλα και τους τοίχους του κτιρίου.
Το ξενοδοχείο διαθέτει δεκαπέντε δωμάτια, μία τραπεζαρία, ένα καθιστικό και ένα μπαρ. Επιπλέον, μετά την ανακαίνιση του 2007, το ξενοδοχείο διαθέτει ξηρή σάουνα και πισίνα με αλμυρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις