ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα η κηδεία του του Ραούφ Ντενκτάς...

Στο «προεδρικό» μέγαρο στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.
Σε τελετή που προηγήθηκε, ο νυν Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου χαρακτήρισε τον Ντενκτάς «ήρωα», ο οποίος «επέλεξε να είναι ο αγωνιστής των Τουρκοκυπρίων φορώντας πύρινο γιλέκο» και ιδρύοντας και διευθύνοντας την ΤΜΤ ενάντια στην ΕΟΚΑ.

«Ιδρυτή πρόεδρε, ηγέτη για πάντα, μην ανησυχείς. Κανείς δεν θα αποτρέψει εμένα και τον τουρκοκυπριακό λαό απ' το να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διζωνικότητα, τους δύο λαούς και τη συνέχιση των ενεργών και έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας», τόνισε ο κ. Έρογλου ενώπιον της σορού.
Κατά μήκος της πομπής του φέρετρου- που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο «προεδρικό» με στρατιωτικό όχημα - είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους κόσμος, ενώ μαθητές κρατούσαν σημαίες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και φωτογραφίες του Ραούφ Ντενκτάς.
Το φέρετρο του Ραούφ Ντενκτάς, το οποίο είναι σκεπασμένο με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι σήμερα το πρωί στις 9.
Βιβλία συλλυπητηρίων έχουν ανοιχθεί στο «προεδρικό», το γραφείο του Ραούφ Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία και την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις