ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μπράβο ρε Έλληνα! Ο Γιαννιώτης χρυσός στο παγκόσμιο κύπελλο 10χλμ.κολύμβησης στην Αργεντινή

Ο Σπύρος Γιαννιώτης “κάρφωσε” την ελληνική σημαία στις όχθες του Μαύρου Ποταμού (Rio Negro) στην πόλη Βιέντμα που βρίσκεται στην Παταγονία της Αργεντινής! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε και στον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου των 10χλμ. με χρόνο μια ώρα, 55 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα και προηγείται στη βαθμολογία της FINA. Θα γίνει… πλουσιότερος κατά 2.500 δολάρια. Δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Καναδός Ρίτσαρντ Γουάινμπεργκερ (1:55.32) και τρίτος ο περσινός νικητής στη Βιέντμα, ο Ρώσος Εβγένι Ντράτσεβ (1:55.35). Ο Γιαννιώτης είχε επικρατήσει και την περασμένη Κυριακή στο Σάντος.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια του εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο κάτοχος τεσσάρων παγκόσμιων μεταλλίων: “Ήταν μία πολύ δύσκολη κούρσα, αφού είχε πολλά ρεύματα. Ωστόσο, τα κατάφερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί δείχνω σε καλή κατάσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα. Για δεύτερο σερί αγώνα κατέλαβα την πρώτη θέση. Τώρα θα πρέπει να τα αφήσω πίσω μου αυτούς τους αγώνες, να σκύψω το κεφάλι και να κάνω προπόνηση με πολλή όρεξη για τη συνέχεια“.
Στις γυναίκες η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαριάννα Λυμπερτά τερμάτισε στην 13η θέση. Νικήτρια ήταν η Αμερικανίδα Έβα Φαμπιάν (2:02.08) μπροστά από τη συμπατριώτισσα της, Χάλεϊ Άντερσον (2:02.14) και τρίτη τη Γερμανίδα Ναντίν Ρέιτσερτ (2:02.14). Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών, η Μαριάννα Λυμπερτά κατέλαβε τη 13η θέση. Πρώτη κατετάγη η Αμερικανίδα Έυα Φαμπιάν, δεύτερη η επίσης κολυμβητρία των ΗΠΑ, Χάλει Άντερσον και τρίτη η Ναντίν Ρέιτσερτ από τη Γερμανία. Αυτοί ήταν οι πρώτοι αγώνες των δύο Ελλήνων πρωταθλητών μέσα στο 2012. Θυμίζουμε πως έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις