ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γλιτώνουμε 13ο και 14ο,... "τσεκούρι" σε μισθούς και συντάξεις!!!

Δραματικό χαρακτήρα έχουν πάρει οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών με τους πολιτικούς αρχηγούς να συσκέπτονται χθες κάτω από την πίεση του διλήμματος χρεοκοπία ή συμφωνία.
Σε μια μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, οι πολιτικοί αρχηγοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν σε συμφωνία επί των βασικών θεμάτων.

Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών έρχεται να βάλει τείχος μπροστά από τον 13ο και τον 14ο μισθό αλλά δεν τη γλιτώνει και ο κατώτατος μισθός που θα διαμορφωθεί στα 570-580 ευρώ με μείωση της τάξης του 20%.
Όσον αφορά τις συντάξεις, η ΝΔ συνεχίζει να αντιστέκεται αλλά η τρόικα ζητά περικοπές 35%. Η αντιπρόταση της κυβέρνησης είναι μεσοσταθμικές μειώσεις κατά 15%, τονίζοντας ότι επιπλέον μείωση θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα ήδη ελλειμματικά ταμεία.
Την ίδια ώρα, «αγκάθι» παραμένουν οι απολύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν άμεσα την έξοδο 15.000 υπαλλήλων με κατάργηση φορέων και οργανισμών, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται να κατέληξαν σε συμφωνία για περικοπές στις δαπάνες ύψους 1,5% του ΑΕΠ.
Παράλληλα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετά ψήφου μετοχές, αλλά με περιορισμούς ως προς την άσκηση του δικαιώματος ψήφου.


Καρατζαφέρης: Να φύγουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αλλιώς... ξεχάστε με
Έκτακτες συνεδρίασεις με τα κομματικά τους επιτελεία και τους στενούς τους συνεργάτες είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη μαραθώνια σύσκεψη με υπό τον πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο στην Ιπποκράτους το οποίο συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής. όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας τις κόκκινες γραμμές του κόμματος αλλά και ζητώντας να εξαντληθεί η τετραετία ης κυβέρνησης.
Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τα στελέχη του ΛΑΟΣ τόνισε πως «βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης μάχης» και ζήτησε την αποχώρηση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και την αντικατάσταση τους από τεχνοκράτες.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις