ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σώοι και ασφαλείς οι 16 εγκλωβισμένοι στο Καρπενήσι - 6 μέτρα χιόνι -13 βαθμοί Κελσίου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία τη νύχτα η προσπάθεια διάσωσης των 14 ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου, σύμφωνα με τους διασώστες.
Οι θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με την σφοδρή χιονόπτωση έκαναν πάρα πολύ δύσκλολο το έργο του εντοπισμού και τη διάσωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ για να διανύσουν μία απόσταση περίπου 300 μέτρων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, «από το μεσημέρι είχαν γίνει άλλες πέντε απόπειρες να απελευθερωθούν οι άνθρωποι αλλά στάθηκε αδύνατο».
Στην τελευταία φάση της επιχείρησης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως επίσης ερπυστριοφόρα της πυροσβεστικής και της Δ.Ε.Η. τα οποία έχουν μαζί τους αρκετά εφόδια και κουβέρτες ενώ ακολουθεί και μία ομάδα διάσωσης.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία εντοπισμού και διάσωσης δύο ακόμη ατόμων που βρίσκονται σε κοντινό σημείο. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους και στις 02:45 κατάφεραν να βρουν και να επιβιβάσουν στα οχήματα τους δύο εγκλωβισμένους.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το μεσημέρι όταν στο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκονταν μια ομάδα εκδρομέων οι οποίοι πέρασαν το βράδυ στο καταφύγιο του χιονοδρομικού. Όταν ξεκίνησαν να φύγουν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι η χιονοθύελλα τους έφραξε το δρόμο. Τότε οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο με τα μηχανήματα που διέθεταν έφτασαν κοντά τους και τους πήραν προς το χιονοδρομικό κέντρο.
Λίγο αργότερα τα δύο αυτοκίνητα με τους εκδρομείς και τους εργαζόμενους στο χιονοδρομικό ξεκίνησαν πάλι με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι, όμως εγκλωβίστηκαν στα χιόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις