ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Έδωσε 960 φορές για το δίπλωμα οδήγησης!

Δεν τα παρατάω ποτέ θα μπορούσε να είναι το μότο μιας 69χρονης γυναίκας από τη Νότιο Κορέα, η οποία έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 960 φορές για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης.
Επί τρία χρόνια, από τον Απρίλιο του 2005, έδινε εξετάσεις µια φορά την ηµέρα, πέντε φορές την εβδοµάδα. Στη συνέχεια ο ρυθµός της επιβραδύνθηκε σε περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

«Όταν πήρε τελικά το δίπλωµα, αρχίσαµε όλοι να ζητωκραυγάζουµε και να την αγκαλιάζουµε, της δίναµε λουλούδια», λέει ο Παρκ Σου-γίον, δάσκαλος οδήγησης σε µια σχολή στην οποία είχε παρακολουθήσει µαθήµατα η Τσα.
«Ήταν σαν να φεύγει από την πλάτη µας ένα μεγάλο βάρος. Δεν βρίσκαµε το κουράγιο να της πούµε να παραιτηθεί…». Ο Παρκ πρόσθεσε πως ίσως τώρα να είναι καλύτερα να αρκεσθεί στο ότι πήρε το δίπλωµα και να µη θέσει σε κίνδυνο άλλους οδηγώντας, αν και δεν ανησυχεί πολύ, αφού η Τσα είχε… αποτύχει τόσες φορές στο γραπτό τεστ, όχι στην οδήγηση.
Όταν πήρε επιτέλους το δίπλωµά της, τον Μάιο, η αυτοκινητοβιοµηχανία Ηyundai-Κia, η µεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, άρχισε εκστρατεία στο Ιντερνετ ζητώντας από τον κόσµο να της στείλει συγχαρητήρια.
Η Τσα δέχθηκε χιλιάδες µηνύµατα και τον Αύγουστο η Ηyundai της δώρισε ένα αυτοκίνητο αξίας 16.800 δολαρίων. Η Τσα, το όνοµα της οποίας σηµαίνει µάλιστα «όχηµα» στα κορεατικά, εµφανίζεται τώρα σε τηλεοπτική διαφήµιση της Ηyundai.
Η Τσα αντιµετώπισε κατ’ αρχάς το πρώτο εµπόδιο που επί χρόνια φαινόταν ανυπέρβλητο: το γραπτό τεστ των 50 λεπτών µε τις 40 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη συντήρηση του αυτοκινήτου.
Δεν καταλάβαινε την ορολογία, έτσι βασίστηκε στην απομνημόνευση. Απέτυχε 949 φορές και την 950ή, τον περασµένο Νοέμβριο, πέρασε µε 60 στα 100. Μετά πέρασε δύο τεστ οδήγησης, αλλά μόνον αφού απέτυχε τέσσερις φορές στο καθένα.
Για καθεμιά απ’ αυτές τις 960 εξετάσεις πλήρωνε 5 δολάρια για εξέταστρα...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ο μινι μαρκετ να δεισ ποσες ..χαχα
καλησπερα μαστορα