ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μια Ελληνίδα από το ταμείο ανεργίας στο κόκκινο χαλί!

Από το ταμείο ανεργίας, στο κόκκινο χαλί του αυστραλιανού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους πέρασε η ομογενής σκηνοθέτρια Αλήθεια Τζόουνς. Η ελληνικής καταγωγής δημιουργός, η οποία είχε γραφτεί στο ταμείο ανεργίας μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, κατάφερε να αποσπάσει το μεγαλύτερο βραβείο του φεστιβάλ «Tropfest», για την κωμωδία της με τίτλο «Το κιόσκι με της λεμονάδες», αποσπώντας τις περισσότερες ψήφους από την κριτική επιτροπή που απάρτιζαν κορυφαία ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως η Νικόλ Κίντμαν, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Τζόφρι Ρας.
«Ενιωσα πολύ ταπεινή και μικρή που πήρα το βραβείο από τα χέρια του Τζόφρι Ρας και της Κέιτ Μπλάνσετ. Με τιμά ιδιαίτερα το γεγονός» δήλωσε συγκινημένη για την επιτυχία της η Τζόουνς, η ταινία της οποίας κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από συνολικά 700 υποψηφιότητες.
Οπως εξήγησε, είναι πανέτοιμη να μεταπηδήσει από τις μικρού, στις μεγάλου μήκους ταινίες, έχοντας ήδη έτοιμα πέντε σενάρια στα χέρια της για να ξεκινήσει. Το πρώτο βραβείο που έλαβε συνοδεύεται από χρηματική αμοιβή ύψους 8.000 ευρώ, αεροπορικό ταξίδι στο Λος Αντζελες για γνωριμία με κινηματογραφικούς παράγοντες και μια εικονοληπτική μηχανή αξίας περίπου 5.000 ευρώ.
Μεγάλο μέρος της αμοιβής της, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Τζόουνς, θα δοθεί στους συνεργάτες της, που τη βοήθησαν στην παραγωγή του βραβευμένου έργου της, με θέμα έναν νεαρό και τον παππού του, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν λεμονάδες, αλλά σκοντάφτουν στην αυταρχική συμπεριφορά ενός γείτονά τους, ο οποίος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και τους καταδιώκει.
Εκτός από σκηνοθέτρια και συγγραφέας, η Αλήθεια Τζόουνς είναι ηθοποιός και χορογράφος. Παλαιότερη μικρού μήκους ταινία της, με τίτλο «When the wind changes», είχε προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης το 2010, ενώ έκτοτε έχει αποσπάσει το βραβείο IF για το Καλύτερο Μικρό Φιλμ, αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις