ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυσαν γνωστό ηθοποιό για πλαστογραφία

Δημοφιλής ηθοποιός κατηγορείται για πλαστογραφία καθώς παραποίησε τραπεζική επιταγή και προσπάθησε να εισπράξει πολύ μεγαλύτερο ποσό (6.000 ευρώ) από αυτό που αναγραφόταν!
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα θεατρικά πηγαδάκια, ενώ αναμένεται να προκαλέσει πάταγο όταν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Το όνομα του ηθοποιού που εμπλέκεται στην πρωτοφανή υπόθεση είναι ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν φαν του.
Εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος αποφάσισε να εξαπατήσει την τράπεζα και να πάρει περισσότερα χρήματα απ’ όσα προορίζονταν γι’ αυτόν, έχει υποβληθεί μήνυση από αυτούς που του είχαν υπογράψει το τσεκ.
Σε μια από τις πιο δυσάρεστες συνεδριάσεις τους βρέθηκαν τα μέλη του προεδρείου του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος». Στην ατζέντα των θεμάτων ήταν και αυτό που προέκυψε με τον πασίγνωστο νεαρό ηθοποιό, που έχει πάρει μέρος σε πολύ πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, σε θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε ταινίες σπουδαίων δημιουργών (ανάμεσά τους και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος), ο οποίος -ούτε λίγο, ούτε πολύ- τους εξαπάτησε αλλάζοντας στοιχεία τραπεζικής επιταγής που του επιδόθηκε. Οι συνάδελφοί του μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισαν τελικά να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, όπως κι έγινε, με την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του.
«Αποφασίσαμε να υποβάλουμε μήνυση, διότι πρέπει να προστατεύουμε τα συμφέροντα του “Διόνυσου” και να αποδείξουμε στα περισσότερα από 1.600 μέλη μας ότι κρατάμε ίσες αποστάσεις απέναντι όλων. Και να ξέρουν οι συνάδελφοι ότι αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, θα πάνε στον εισαγγελέα» δήλωσε στην «Espresso» ο ταμίας του «Διόνυσου», ο ηθοποιός Τρύφωνας Παπουτσής.
Ο νεαρός ηθοποιός, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο γυναικείο κοινό, σύμφωνα πάντα με τον Τρύφωνα Παπουτσή, πριν από τρεις εβδομάδες πέρασε από τα γραφεία του οργανισμού για να εισπράξει τα πνευματικά του δικαιώματα. Στην επιταγή που του δόθηκε αναγραφόταν το ποσό των 190 ευρώ.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στους συντάκτες της επιταγής (στον γενικό γραμματέα και τον ταμία του «Διόνυσου» Ρήγα Αξελό και Τρύφωνα Παπουτσή, αντίστοιχα) από υποκατάστημα τράπεζας επί της οδού Στουρνάρη, ο συγκεκριμένος ηθοποιός πλαστογράφησε το ποσό που αναγραφόταν στο στέλεχος και πρόσθεσε τον αριθμό 6, με αποτέλεσμα να μετατρέψει τα 190 ευρώ σε 6.190 ευρώ! Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο γ.γ του οργανισμού Ρήγας Αξελός πήγε στην τράπεζα για να διερευνήσει το θέμα, το οποίο εν συνεχεία απασχόλησε το Δ.Σ. του «Διόνυσου» σε έκτακτη συνεδρίασή του, που αποφάσισε να μηνύσει τον ηθοποιό-μέλος του για την πράξη του.
«Στη συγκεκριμένη τράπεζα έχουμε όλους τους λογαριασμούς από τους οποίους πληρώνονται οι ηθοποιοί δύο φορές τον χρόνο, Ιούνιο και Δεκέμβριο. Ο ταμίας της τράπεζας αντελήφθη ότι δεν επρόκειτο περί κανονικής επιταγής. Μας ειδοποίησαν λοιπόν και πήγε ο Ρήγας Αξελός για να ζητήσει διευκρινίσεις» σχολίασε στην «Εspresso» ο Τρύφων Παπουτσής. Εκεί του κατήγγειλαν το γεγονός της πλαστογραφίας, με αποτέλεσμα να προβούν στη μήνυση κατά του νεαρού ηθοποιού. Η «Espresso» αναζήτησε επίμονα τον ηθοποιό προκειμένου να πει κι εκείνος την άποψή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και παλαιότερα το όνομά του είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις