ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Γνωρίζοντας πότε να σταματήσετε στο πόκερ..

Μια από τις αρετές του καλού παίκτη του πόκερ είναι να συνδυάζει επαρκή αντίληψη και μετριασμένο εγωισμό ώστε να γνωρίζει πότε πρέπει να αποσυρθεί όταν παίζει υπό συνθήκες που είναι αρνητικές ή μη αναστρέψιμες. Η λογική είναι απλή: Εφόσον ο παίκτης ξέρει πότε να αποσύρεται, θα γλυτώσει, ή έστω θα περιορίσει, καταστάσεις οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν επιζήμιες και ψυχοφθόρες. Ποιες είναι όμως αυτές οι καταστάσεις και πως μπορεί να τις αντιληφθεί ο παίκτης του πόκερ;

1. Όταν ένας παίκτης του πόκερ έχει κακή ψυχολογία, τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στο παιχνίδι, αυτό είναι ένα σημάδι πως θα ήταν καλύτερα να αποφεύγει να παίζει γιατί έχει αυξημένες πιθανότητες να επηρεαστεί το παιχνίδι του αρνητικά. Η κακή ψυχολογία έχει την τάση να περιορίζει και να σαμποτάρει τις ενέργειες και τους στόχους των ανθρώπων.
2. Όταν συσσωρεύονται πολλές απώλειες στα πόκερ παιχνίδια, καλό είναι ο παίκτης να έχει μια στρατηγική τερματισμού των απωλειών, όπως για παράδειγμα να έχει ορίσει ένα μέγιστο όριο το οποίο θα μπορεί να χάσει ανά δεδομένη ημέρα παιχνιδιού. Ακόμα καλύτερα είναι όταν ο παίκτης αντιληφθεί από νωρίς ότι, γενικά, για Χ ή Ψ λόγους, ζει μια περίοδο αυξημένων ποσοστών ήττας, και αποφασίσει να διακόψει το παιχνίδι πριν ακόμα φθάσει στο μέγιστο όριο απωλειών.
3. Όταν, με βάση τη στατιστική παρακολούθηση αλλά και το επίπεδο της διαθέσιμης μπάνκας, ο παίκτης αντιληφθεί ότι παράγει έναν σταθερά αρνητικό μέσο όρο κερδοφορίας επί μεγάλο διάστημα και παίζοντας με συγκεκριμένο τρόπο, ή σε συγκεκριμένο επίπεδο ανταγωνισμού ή σε συγκεκριμένη παραλλαγή πόκερ, είναι καιρός να αρχίσει να αναθεωρεί την τακτική του και να προσπαθήσει να δει τι κάνει λάθος. Ο στόχος του παίκτη είναι προφανώς να βγάλει χρήματα και όχι να χάνει. Επομένως δεν μπορεί να έχει απώλειες σε κάθε παρτίδα στην οποία συμμετέχει. Είτε το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πολύ υψηλό, είτε ο τρόπος που παίζει ο παίκτης είναι λάθος, ή καλύτερα να δοκιμάσει μια άλλη παραλλαγή του πόκερ στην οποία ενδεχομένως να πάει καλύτερα.
Προκειμένου να απομονωθεί η ζημιογόνος παράμετρος, ο παίκτης θα πρέπει να αλλάζει αυτές τις παραμέτρους μια-μια, μέχρι να βρει τι ευθύνεται. Για παράδειγμα, αρχικά μπορεί να παίξει σε μικρότερο επίπεδο ανταγωνισμού, μετά αν η κατάσταση συνεχίζεται να αναπροσαρμόσει τον τρόπο που παίζει και ούτω καθεξής.
4. Επίσης, η κούραση είναι ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Αν ο παίκτης αντιληφθεί ότι δεν έχει οξυδέρκεια και πνευματική διαύγεια για να συνεχίσει να παίζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, είναι προτιμότερο να πάει να ξεκουραστεί και να συνεχίσει αργότερα. Στο επιτραπέζιο πόκερ αυτό μπορεί να είναι σχετικά δύσκολο, αλλά στο online πόκερ είναι κάτι πανεύκολο και γι’ αυτό εξάλλου το προτιμούν εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως.
Γνωρίζοντας λοιπόν που πρέπει να μπει ένα στοπ σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε άσχημα και φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το ίδιο απογοητευτικά, μπορεί να γλυτώσει τον παίκτη του πόκερ από μεγάλη απώλεια χρημάτων αλλά και από την κατάρρευση της ψυχολογίας του.
sportena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις