ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται στο νομό Κοζάνης- Οι προτάσεις των διευθύνσεων...

Μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στα δημοτικά συμβούλια, οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων εκπαίδευσης για το θέμα των επικείμενων συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2012-2013.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας από τη νέα χρονιά θα εφαρμοστεί η δεύτερη φάση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων.
«Σε δεύτερη φάση αυτό το οποίο εμείς λέμε, συνεκτιμώντας και το έγγραφο του υπουργείου, είναι ότι στην Κοζάνη εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για επιπλέον συγχωνεύσεις. Οι σχολικές μονάδες μέσα στις πόλεις της Κοζάνης, αλλά και της Πτολεμαΐδας έχουν γεμίσει, τα τμήματα λειτουργούν με πάνω από 30 μαθητές» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χαρίσιος Καλημέρης.

Oσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ΕΛΜΕ Κοζάνης ζητά την παράταση λειτουργίας των γυμνασίων Εράτυρας (προσαρτημένου στο γυμνάσιο Γαλατινής), του γυμνασίου Aνω Κώμης (προσαρτημένου στο γυμνάσιο Κρόκου) και του γυμνασίου Τρανοβάλτου (προσαρτημένου στο γυμνάσιο Λιβαδερού). Πρόκειται για τρία σχολεία, η λειτουργία των οποίων εγκρίθηκε κατ’ εξαίρεση και μόνο για το έτος 2011-2012 και πλέον εύλογο είναι ότι υπάρχει ανησυχία για το τι θα αποφασιστεί.
Oσον αφορά σε άλλες μονάδες της δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, σχολεία που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο θα συγχωνευθούν, «φωτογραφίζοντας» έτσι η συγχώνευση των 2ου και 5ου γυμνασίων Κοζάνης στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, το 4ο Γυμνάσιο και το πρώην Πειραματικό φαίνεται πως συγχωνεύονται, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο.
Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου τα δημοτικά συμβούλια θα αποφανθούν τελικά, ενώ μέχρι τις 2 Μαρτίου οι περιφερειακές διευθύνσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις τελικές τους προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης Κοσμά Σαββιλωτίδη, η πρόταση της διεύθυνσης δεν περιλαμβάνει άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις, αφού οι περσινές θεωρούνται αρκετές. «Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος νέων συγχωνεύσεων» τονίζει ο κ. Σαββιλωτίδης.
Σε ότι αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προτείνεται να συγχωνευθούν το πρώτο νηπιαγωγείο Κοζάνης με το πέμπτο, το νηπιαγωγείο Κοιλάδας με αυτό του Δρεπάνου, το νηπιαγωγείο Πρωτοχωρίου με της Λευκόβρυσης, το νηπιαγωγείο Ελάτης με του Τρανοβάλτου, το 6ο νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας με το 12ο, το νηπιαγωγείο Δροσερού με αυτό της Γαλάτειας, του Μεσοβούνου με το νηπιαγωγείο των Κομνηνών και της Καρυδίτσας με άλλη σχολική μονάδα που θα αποφασιστεί μόλις ολοκληρωθεί ο διάλογος.
Στο κομμάτι των καταργήσεων για καθαρά τεχνικούς λόγους προτείνεται η κατάργηση των σχολείων Αγίου Χριστοφόρου και Καρυοχωρίου, τα οποία ήδη αποτελούν το 1ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής.
Επίσης, προτείνονται η προαγωγή του 5θέσιου σχολείου Πλατανορεύματος σε 6θέσιο και του 3θέσιου ολοήμερο ειδικού δημοτικού Πτολεμαΐδας σε 4θέσιο
«Eχουμε την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς θα γίνει συζήτηση. Τα μέχρι τώρα αποτέλεσμα των περσινών συγχωνεύσεων κρίνονται θετικά» επισημαίνει ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ Κοζάνης Γιάννης Γκαμπουράς.
από την εφημερίδα "Ο Χρόνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις