ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Εκατοντάδες νεκροί από το πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Το δυνατό πολικό ψύχος που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες έχει στερήσει την ζωή σε 260 ανθρώπους, προκαλώντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Ο υδράργυρος βούτηξε κάτω και από τους –30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς η γηραιά ήπειρος διανύει την πιο κρύα περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους μόνο στην Ουκρανία, ενώ δεκάδες ήταν οι νεκροί στην Ρουμανία, την Πολωνία και τα Βαλκάνια. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί σε όλη σχεδόν την Σερβία ενώ στην Βοσνία, οι αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σεράγιεβο που παρέλυσε από την σφοδρή χιονόπτωση.
Συγκοινωνιακοί κόμβοι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχουν κλείσει. Στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ακυρώθηκε το 30% των προγραμματισμένων για την Κυριακή πτήσεων, ενώ πολλές ήταν οι καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ. Στην Βενετία, τα κανάλια άρχισαν να παγώνουν, ενώ η πρωτεύουσα Ρώμη, βίωσε την πιο σφοδρή χιονόπτωση της τελευταίας 25ετίας.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 27 ετών (-21,8 βαθμοί Κελσίου) καταγράφηκε στην πόλη Lelystad της Ολλανδίας, ενώ στους –32,5 βαθμούς βούτηξε πριν από μερικές μέρες ο υδράργυρος στην Ρουμανία. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί στην Ρωσία και την Σιβηρία (-44 βαθμούς Κελσίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις