ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα,απαγορευτικό από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το οποίο προειδοποιούσε η ΕΜΥ τις προηγούμενες δυο ημέρες.
Το κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από άκρη σ΄άκρη τη χώρα, με τα προβλήματα από την κακοκαιρία να είναι ήδη πολλά.
Ήδη 37 χωριά στο νομό Γρεβενών βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!!

Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, 1.300 επιβάτες του Superferry II έζησαν ώρες αγωνίας, καθώς το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας για δυο ολόκληρες ώρες λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Την Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, καθώς περιμένουμε νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από τη Μαγνησία και νοτιότερα, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Χαλκιδική και τα νησιά του Αιγαίου.
Στα ορεινά θα πέσουν χιόνια, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Στερεάς.
Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα πάντως ο καιρός θα είναι καλός αλλά με έντονο κρύο.
Παράλληλα, λόγω των ισχυρών ανέμων βρίσκεται σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με τα μποφόρ να φτάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 8 με 9!
Το ίδιο θυελλώδεις όμως, θα πνέουν και την Τρίτη οι άνεμοι, με σταδιακή εξασθένηση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, από βορρά προς νότο, από το μεσημέρι και μετά.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, με εξασθένηση τη νύχτα.


Στην Αττική:
Περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Κατά περιόδους άσπρες νιφάδες θα πέσουν και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.


Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη όπου:
Αναμένουμε παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και έντονο κρύο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς.


Ο καιρός στη Μακεδονία τη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012..
Η μέρα Τρίτη 28/2 στη Μακεδονία θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια παγωνιά αλλά και τοπικές διάσπαρτες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα νότια τμήματα. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι τα πεδινά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως το μεσημέρι στα νότια τμήματα της Μακεδονίας όπως Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -15 στα ορεινά και -5 στα πεδινά με τη μέγιστη να μην ξεπερνά τους 4 βαθμού Κελσίου στης πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ , με τάση εξασθένησης από το απόγευμα και ύστερα.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις