ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η Eλενα Κατρίτση... και ο Έλληνας Μέσι της Ολλανδίας

Η Eλενα Κατρίτση... μπαίνει στο γήπεδο του Αγιαξ και μας συστήνει τον 16χρονο Ελληνα άσο James Ευμορφίδη που σήμερα αγωνίζεται με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια στον χώρο του ποδοσφαίρου και έχει περάσει από παιδικές ομάδες κορυφαίων ποδοσφαιρικών σωματείων της Ευρώπης.

Αύριο, στις 16.00 το απόγευμα, στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΝΕΤ ο James Ευμορφίδης μιλάει στην Ελενα Κατρίτση για τα όνειρά του, το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε σε μικρή ηλικία, την πορεία του στο ποδόσφαιρο και την οικογένειά του.
«Το πρόβλημα υγείας δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να γίνω παράδειγμα για άλλα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό» λέει.
Ο 16χρονος αθλητής μιλάει με πάθος για την μπάλα, για την επιθυμία του να μορφωθεί ώστε να μην τον αποκαλούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «χαζό ποδοσφαιριστή», για όσα του λείπουν από την Ελλάδα, αλλά και για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό στο Αμστερνταμ λόγω της ελληνικής καταγωγής του. «Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και θέλω να παίξω κάποια στιγμή στην εθνική ομάδα για να προσφέρω στη χώρα μου» εξομολογείται ο James.
Ο πατέρας του, ένας επιτυχημένος Ελληνας επιχειρηματίας που έχει καταφέρει να εξαπλώσει την εταιρεία του σε όλο τον κόσμο, λάτρης της αθλητικής ζωής, έχει περάσει και στα τέσσερα παιδιά του την αγάπη για τον αθλητισμό.
Ονειρο ζωής για τον ίδιο είναι όχι μόνο ο γιος του να κάνει διεθνή καριέρα, αλλά κυρίως, λόγω των προβλημάτων υγείας που έχει περάσει, αλλά και μέσω των εμπειριών που προσπαθεί να του προσφέρει, να τον δει να βοηθάει άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Ο προπονητής του 16ρονου James είναι επίσης Ελληνας. Ο Γιάννης Αναστασίου που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Αγιαξ είναι ο πρώτος Ελληνας που βρίσκεται στο προπονητικό τιμ της ολλανδικής ομάδας.Μιλάει για το λαμπρό μέλλον του James και εξηγεί πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουν στην ακαδημία ποδοσφαίρου τα παιδιά αφού κύριο μέλημά τους δεν είναι απλώς να βγάλουν καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά ανθρώπους με παιδεία και αγάπη για τον αθλητισμό.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις