ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μοναδικές φωτογραφίες από τον βυθισμένο Τιτανικό 100 χρόνια μετά!

Ήταν 14 Απριλίου 1912, στις 23:40, όταν ο Τιτανικός. το "αβύθιστο πλοίο", κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό.Παρ' όλες τις προσπάθειες που έγιναν να αποφύγει την σύγκρουση, το μοιραίο δεν άργησε να γίνει καθώς το πλοίο είχε αναπτύξει την μέγιστη ταχύτητα γιατί ήθελαν να φτάσουν στο λιμάνι της Ν.Υόρκης πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.Ο Τιτανικός βυθίστηκε δύο ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα στις 02:20 στις 15 Απριλίου. Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.
100 χρόνια μετά το τραγικό αυτό ναυάγιο, ο Τιτανικός βρίσκεται ακόμη στη μέση του ωκεανού στον πάτο της θάλασσας, σε βάθος περίπου 3.500 μέτρων.
Το περιοδικό National Geographic σε συνεργασία με το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole και φέρνει στη δημοσιότητα συγκλονιστικές εικόνες από τον βυθισμένο Τιτανικό... Όλα είναι εκεί. Λπτομέρειες, αντικείμενα που τα βλέπει κανείς και του προκαλούν αντατριχίλα και ρίγος...
Οι φωτογραφίες προκαλούν πραγματικά δέος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: