ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Με ποιόν κληρώθηκε το ΑΠΟΕΛ στους 8 του Champions League Όλα τα ζευγάρια

Τυχερό για τη μεγάλη αναμέτρηση, άτυχο για τις πιθανότητες πρόκρισης από τα προημιτελικά του CL στάθηκε το ΑΠΟΕΛ καθώς έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης. Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Μαρσέιγ-Μπάγερν και Μπενφίκα-Τσέλσι τα άλλα τρία ζευγάρια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ΑΠΟΕΛ θα επισκεφτεί τη Μαδρίτη για ευρωπαϊκή σειρά (είχε παίξει κόντρα στην Ατλέτικο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-2010) ενώ η Ρεάλ αντιμετωπίζει για τρίτη φορά στην ιστορία της ομάδα από το "Νησί της Αφροδίτης" (12-0 και 14-1 το συνολικό σκορ στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της).
Το ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης είναι το πρώτο ζευγάρι χρονικά που έβγαλε η κληρωτίδα και ακολούθησαν κατά σειρά το Μαρσέιγ-Μπάγερν Μονάχου και το Μπενφίκα-Τσέλσι, με τις δύο ομάδες που απέμειναν να συνθέτουν και το σούπερ ζευγάρι των προημιτελικών.
Ο λόγος για το Μίλαν-Μπαρτσελόνα, σε μία μάχη που φέρνει αντιμέτωπες δύο ομάδες που έχουν συνολικά στην τροπαιοθήκη τους 11 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ (7 η Μπαρτσελόνα και 4 η Μίλαν).
Αυτό είναι πάντως και το μοναδικό ζευγάρι με παρελθόν αναμετρήσεων καθώς οι υπόλοιπες ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε επίσημη ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Όσον αφορά στο "σταύρωμα" στην επόμενη φάση (ημιτελικά), ο νικητής του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μαρσέιγ-Μπάγερν, ενώ όποιος επιβιώσει από την κόντρα Μπενφίκα-Τσέλσι θα βρει στο δρόμο του μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Μίλαν.
Αυτό σημαίνει πως Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μπορούν να βρεθούν μόνο στον τελικό, σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν όπου συγκρούστηκαν στα ημιτελικά (πήρε το εισιτήριο η Μπαρτσελόνα με 1 νίκη και 1 ισοπαλία).
Να σημειωθεί πως ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στην "Allianz Arena" στις 19 Μαΐου, με τη Μπάγερν Μονάχου να φιλοδοξεί να γίνει μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που θα κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της (μετά από τη Ρεάλ το 1956-57 και την Ίντερ το 1964-65).
Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League
ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης (1)
Μαρσέιγ - Μπάγερν Μονάχου (2)
Μπενφίκα - Τσέλσι (3)
Μίλαν - Μπαρτσελόνα (4)
* Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 27/28 Μαρτίου και οι ρεβάνς 3/4 Απριλίου.
Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Νικητής (2) - Νικητής (1)
Νικητής (3) - Νικητής (4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις