ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Εκλογές σήμερα στη Ρωσία

Στις 22:00 ώρα Ελλάδας άνοιξαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα στη ρωσική Άπω Ανατολή και όλα δείχνουν ότι ο χρόνος για την επιστροφή Πούτιν στο Κρεμλίνο έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα. «Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν όπως ήταν προγραμματισμένο, όλα βαίνουν καλώς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Οξάνα Μπαλίνινα, αντιπρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής της περιοχής Τσουκότκα στη Σιβηρία.

Η Ρωσία εκτείνεται σε εννέα χρονικές ζώνες και οι κάτοικοι της Τσουκότκα είναι οι πρώτοι που ξεκινούν να ψηφίζουν στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 19:00 ώρα Ελλάδας στο Καλίνινγκραντ, όταν θα γίνουν γνωστά και τα πρώτα αποτελέσματα. Περίπου109.000 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες.Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από λίγες ημέρες, έδιναν στον Πούτιν τη νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.
Αντίπαλοί του για την προεδρία είναι τέσσερις υποψήφιοι: ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι δεύτερος), ο λαϊκιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Πρόχοροφ και ο κεντρώος Σεργκέι Μιρόνοφ.Η αντιπολίτευση έχει κάνει τα πάντα για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους και να οδηγήσει σε έναν δεύτερο γύρο τον Πούτιν, ο οποίος βλέπει την δημοτικότητά του να μειώνεται.
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων και της έντονης αμφισβήτησης της διακυβέρνησης του, ο Πούτιν έλαβε την πρωτοβουλία για την τοποθέτηση 180.000 καμερών παρακολούθησης σε 90.000 εκλογικά κέντρα (σε σύνολο 95.000) σε όλη τη Ρωσία με στόχο να αποφευχθεί η νοθεία στις εκλογές.
madata.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΕΝΑ ΣΟΥ???

VATOLAKKIOTIS είπε...

??? link.. dose prota

Δημοφιλείς αναρτήσεις