ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μεταμόσχευση ήπατος θα κάνει ο Αμπιντάλ!

Η 15η Μαρτίου θα είναι μία μέρα που πλέον ο Ερίκ Αμπιντάλ θα εύχεται να εξαφανίζεται από τη ζωή του. Αυτή την ημέρα του 2011 η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Γάλλος αμυντικός άρχισε πόλεμο εναντίον ενός όγκου στο συκώτι, ενώ δύο μέρες αργότερα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσής του.
Στις 3 Μαΐου επέστρεψε στα γήπεδα, αντιμέτωπος με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», και στις 28 Μαΐου σήκωσε αντί του Κάρλες Πουγιόλ το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωσή της η ισπανική ομάδα αναγκάστηκε να βγάλει νέα και να εξηγήσει ότι ο Αμπιντάλ πρέπει πλέον να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος για να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημά του.
Τους παίκτες ενημέρωσε νωρίτερα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αν και αρκετοί είχαν ήδη ενημερωθεί από μέρες για την εξέλιξη της υγείας του Γάλλου μπακ.
Οι Καταλανοί δεν έχουν ανακοινώσει πότε θα γίνει η επέμβαση για τη μεταμόσχευση, όμως αυτό θα συμβεί από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό: «Τις επόμενες εβδομάδες ο παίκτης θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, μια διαδικασία που ήδη γνώριζε από πέρυσι ότι θα αναγκαστεί να υποστεί, εξαιτίας της κατάστασής του».
Ο Αμπιντάλ αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας στο «Καμπ Νου» πριν καν αρχίσουν οι περιπέτειες με την υγεία του, που ανέβασαν ακόμα περισσότερο το δείκτη της συμπάθειας προς το πρόσωπό του. Είναι όμως πολύ αγαπητός και μεταξύ των συμπαικτών του, γι’ αυτό τα μηνύματα συμπαράστασης ήταν άμεσα.
«Γερά, Αμπιντάλ, θα τα καταφέρεις, είσαι δυνατός, θα είμαστε στο πλευρό σου» έγραψε ο Βίγια στο Twitter, ενώ ο Πικέ ακολούθησε στο ίδιο μέσο: «Θα γυρίσεις και θα είσαι όπως πάντα, ο καλύτερος! Είσαι παράδειγμα για όλους».
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις