ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Όργιο φοροδιαφυγής που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί..

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 180 δισεκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής θα γλιτώναμε αν χρησιμοποιούσε το κράτος τα συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που έχει ήδη αγοράσει για να μπορούν οι υπηρεσίες να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αποκαλύπτει στο Σταρ ,ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παντελής Τζωρτζάκης.

Αν το σύστημα λειτουργούσε σωστά, οι δημόσιες υπηρεσίες θα ήταν on line για να τσεκάρουν τους φοροφυγάδες... Και να φανταστείτε ότι για τα υπερσύγχρονα συστήματα πληροφορικής πληρώσαμε 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το σύστημα πληροφορικής το αγοράσαμε... Μας το έφεραν το εγκαταστήσαμε, αλλά δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ οι υπάλληλοι στις δημόσιες υπηρεσίες για να το λειτουργήσουν ...Το άλλο μεγάλο αγκάθι του δημοσίου είναι η γραφειοκρατία που έχει γίνει πια ανέκδοτο!
Για να καταλάβετε αν για παράδειγμα στο ΙΚΑ χρειάζονται έναν εκτυπωτή μπορεί να τους πάρει και 10 χρόνια μέχρι να εγκριθεί η αίτηση...
Ένας 50χρονος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στο Χαϊδάρι την ώρα που πήγε σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας για να εισπράξει την σύνταξη της μητέρας του, που είχε όμως πεθάνει από τον Σεπτέμβριο του 2010.
Η συνταξιούχος του δημοσίου όπως καταλάβατε δεν είχε καταχωρηθεί ως πεθαμένη και οι καταθέσεις για την κύρια και επικουρική σύνταξή της γινόταν κάθε μήνα κανονικότατα.... και σύμφωνα με την αστυνομία τις έπαιρνε ο γιος... Τώρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να εξηγήσει τα ...ανεξήγητα
Υπάρχει και η άλλη περίπτωση. Αυτή ενός εφοριακού που έκλεβε την εφορία του. Η έρευνα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης εντόπισε εφοριακούς πραγματικά διαμάντια. Όπως εκείνος σε εφορία στα Τρίκαλα.
Ο εφοριακός δούλευε στο Γραφείο Παρακαταθηκών και επειδή δεν γινόταν κανένας έλεγχος έκοψε 3 επιταγές για πληρωμή συνολικού ποσού 175.000 ευρώ χωρίς μάλιστα δικαιολογητικά ... και απλά τις εισέπραξε ο ίδιος …
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις