ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Euroleague: Siena – Ολυμπιακός 75-82 (video)

Οι παίκτες το Ντούσαν Ίβκοβιτς απέδειξαν πως είναι ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι και κατάφεραν να ταπεινώσουν του αλαζόνες Ιταλούς αλλά τους απαράδεκτους διατητές με 75-82.
H εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!Ο Ολυμπιακός παίζοντας άμυνα για σεμινάριο στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε, όχι μόνο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, αλλά και να ξεπεράσει την απουσία του Σπανούλη, ο οποίος 4:30' πριν το τέλος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, παίρνοντας σπουδαίο "διπλό" επί της Σιένα με 82-75.
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά των παιχνιδιών απέναντι στους Ιταλούς και πήρε αυτό που ήθελε.
Ήτοι να ακυρώσει το πλεονέκτημα έδρας που είχε η ιταλική ομάδα. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχθηκε ο Πρίντεζης που σημείωσε 20 πόντους, ενώ σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Λο μετά την αποβολή του Σπανούλη κρατώντας όρθιους τους Πειραιώτες. Στην αντίπερα όχθη, μία ομάδα μόνος του ήταν ο Άντερσεν που τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ.Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν λίγο μουδιασμένα το παιχνίδι δίνοντας την ευκαιρία στη Σιένα να ελέγξει τον ρυθμό και να προηγηθεί γρήγορα με 11-5.
Το μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού άκουγε στο όνομα "Ντέιβιντ Άντερσεν".Ο Αυστραλός σέντερ "πλήγωνε" τους Πειραιώτες είτε παίζοντας με πλάτη στο καλάθι είτε ευστοχώντας σε σουτ από τα 5-6 μέτρα, με τον Ντόρσεϊ να αδυνατεί να τον σταματήσει και -σε κάποιες περιπτώσεις- να μοιάζει απροετοίμαστος για την αντιμετώπιση του έμπειρου σέντερ των Ιταλών. Ο δείκτης του σκορ αυξήθηκε ακόμα περισσότερο πλησιάζοντας τους 10 πόντους (15-7), αλλά δύο γρήγορα τρίποντα (το ένα έμμεσο) από τους Πρίντεζη (δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας από το λόου ποστ) και Παπανικολάου έφεραν τον Ολυμπιακό και πάλι σε απόσταση βολής.
Η στιγμιαία χαλάρωση των "ερυθρολεύκων", όμως, ξανάδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν εκ νέου με έξι πόντους (24-18) με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο +5 (26-21) για την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι. Το άλυτο πρόβλημα του Ολυμπιακού παρέμενε αντιμετώπιση του Άντερσεν (13 πόντοι στην πρώτη περίοδο).Όταν ο Αυστραλός πέρασε στον πάγκο, οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν σε μικρό χρονικό διάστημα να προσπεράσουν στο σκορ (26-28) τρέχοντας σερί 7-0 στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου και να αποδείξουν πως δεν επρόκειτο να παραδοθούν.Η άμυνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε αισθητά, με τους Ιταλούς να δυσκολεύονται να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι (35-36 στο 16').
Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε και πάλι με τη Σιένα να σκοράρει αφειδώς και με επιμέρους σκορ 13-6 να ανακτά το προβάδισμα και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 48-42.Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Σπανούλη και Κέσελ να αναλαμβάνουν δράση στο σκοράρισμα και να είναι αυτοί που παίρνοντας τον Ολυμπιακό στις πλάτες τους έφεραν τους Πειραιώτες και πάλι σε θέση οδηγού με 50-52 στο 23ο λεπτό.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια με τις δύο ομάδες να σκοράρουν πιο δύσκολα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ και με τον Άντερσεν να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο να προηγούνται με 60-53.Η είσοδος του Χάινς βελτίωσε την εικόνα του Ολυμπιακού στην άμυνα και παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στους "ερυθρόλευκους" να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με τον Αμερικανό σέντερ να σκοράρουν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (60-58 στο 28'). Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η Σιένα είχε τις κατάλληλες απαντήσεις καθώς τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0 στα τελευταία ενενήντα δευτερόλεπτα πήρε εκ νέου διαφορά ασφαλείας (66-58).Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν εντελώς διαφορετικός.
Με άμυνα που… "δάγκωνε" κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ, μην επιτρέποντας στους Ιταλούς να σκοράρουν (70-67 στο 34'). Η αποβολή του Σπανούλη (υπερβολικό το πέμπτο φάουλ που του χρεώθηκε) δεν αποσυντόνισε, όμως, την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς ο Σέρβος βρήκε στο πρόσωπο του Λο τον κατάλληλο παίκτη για να επωμιστεί το βάρος της τελικής αντεπίθεσης.Ο Αμερικανός πλεϊμέικερ οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" και συνεπικουρούμενος από τον Πρίντεζη έφεραν τη Σιένα σε πολύ δύσκολη θέση με δύο λεπτά να απομένουν για τη λήξη (73-78).
Οι Ιταλοί έμοιαζαν έξω από τα νερά τους, οι Λο, Χάινς και Σλούκας ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και το "διπλό" ήταν, πλέον, γεγονός.Έτσι, το πλεονέκτημα της έδρας που είχε η Σιένα πριν την έναρξη του αγώνα δεν υφίσταται, πλέον, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατάσταση στα χέρια του και να καλείται να υπερασπιστεί την έδρα του προκειμένου να πάρει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.
Διαιτητές: Μαρτίν - Κόντε - Λάτισεβς.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 48-42, 66-58, 75-82.
ΣΙΕΝΑ (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 15 (1), Ζήσης 4, Άντερσεν 26 (2), Ρακόσεβιτς 11 (1), Καραρέτο, Θόρντον 4, Λαβρίνοβιτς, Ρες 2, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 6, Αραντόρι, Μος 5 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 4, Σπανούλης 15 (1), Ντόρσεϊ 6, Κέσελ 8 (2), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 20 (3), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 8.

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις