ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Α' 1 Μπάσκετ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ 81-82

Το θρίλερ της Νέας Σμύρνης, βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό έναντι του Πανιωνίου με 82-81, χάρη σε καλάθι του Μάικ Μπατίστ 3'' πριν το τέλος. Ο Πανιώνιος μερικά δευτερόλπετα νωρίτερα είχε ανατρέψει διαφορά 17 πόντων στο τελευταίο τρίλεπτο και με τρίποντο του Μπάρλου προηγήθηκε με 81-80!
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την 20λεπτη διακοπή, όταν από την κερκίδα του Πανιωνίου εκτοξεύτηκαν στο παρκέ κομμάτια μαρμάρου, 26.5'' πριν το τέλος, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη μερική εκκένωση της κερκίδας...

Παρά τις απουσίες των Γιάνκοβιτς και Μπατή, ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και με αιχμές τους Στίβεσον και Νάτζφεϊ έφτασε να προηγείται στο 5' με 10 πόντους διαφορά (16-6), με καλάθι και φάουλ του τελευταίου. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει, όμως όσο πλησίαζε, η εξαιρετική περιφερειακή γραμμή των γηπεδούχων συντηρούσε τη διαφορά τους. Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους Νεοσμυρνιώτες να προηγούνται με 12 πόντους (25-13) ύστερα από τρίποντο του Ξανθόπουλου στην εκπνοή.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους "κυανέρυθρους", καθώς ανέλαβαν δράση η Διαμαντίδης, Περπέρογλου και Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι έτρεξαν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού ένα επί μέρους 22-2 σε πέντε λεπτά(35-27) και έβαλαν τους "πράσινους" σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι σταθεροποιήθηκαν από εκείνο το σημείο και μετά και βελτιώνοντας την άμυνα τους δεν είχαν πρόβλημα να πάνε στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (46-35), ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση στη δεύτερη περίοδο.
Το δεύτεορ ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο πρώτο, καθώς η διαφορά σταθεροποιήθηκε ψηλά και έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους (52-37 στο 23' και 58-43 στο 27'). Οι "κυανέρυθροι" ωστόσο θα έβρισκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να μειώσουν στη λήξη της τρίτης περιόδου σε 61-51 με τρίποντο στην εκπνοή από τον Μπάρλο.
Ο Πανιώνιος πλησίασε ακόμα περισσότερο στο τελευταίο μερος του αγώνα (63-55 στο 33'), όμως η έλλειψη λύσεων και η εμπειρία του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στο τριφύλλι να ξεφύγει στο σκορ τρία λεπτά πριν τη λήξη (76-59). Ο Πανιώνιος δεν είχε κανένα λόγο να τα παρατήσει και αντεπιτέθηκε στα τελευταία λεπτά με αποτέλεσμα στο τελευταίο λεπτό να μειώσει στους εφτά πόντους (79-72), με καλάθι και φάουλ του Καββαδά.
Στην εξέλιξη της φάσης ο Διαμαντίδης έκανε λάθος, ο Πανιώνιος πήρε την κατοχή και ο Περπέρογλου έκανε φάουλ στον Καββαδά. Ο Διαμαντίδης σε εκείνο το σημείο χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Πανιώνιος μείωσε ακόμα περισσότερο (79-75), αφού ο Καββαδάς είχε 2/2 από το φάουλ και ο Κις 1/2 για την τεχνική ποινή 34'' πριν το τέλος! Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα και την κατοχή στη συνέχεια αφού ο Ντίμπλερ με τρίποντο έφερε μία ανάσα τον Πανιώνιο (79-78), στα 26''!
Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι καταστράφηκε, αφού λόγω των διαμαρτυριών του Διαμαντίδη προς τους διαιτητές, από την κερκίδα του Πανιωνίου πετάχτηκαν κομμάτια μαρμάρου προς το παρκέ και οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι ζητώντας να εκκενωθεί το γήπεδο. Τελικά σε συνεννόηση με την αστυνομία εκκενώθηκε μέρος της εξέδρας και ύστερα από περίπου 20 λεπτά το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά.
Η επανέναρξη βρήκε τον Γιασικεβίτσιους στη γραμμή των βολών, από όπου με 1/2 έκανε το 80-78. Ο Πανιώνιος είχε σχεδόν όλο τον χρόνο δικό του και ο Ξανθόπουλος επιχείρησε σουτ από τα τέσσερα μέτρα, το οποίο ήταν άστοχο. Ο Μπάρλος όμως πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ήταν αυτός που με τρίποντο, έφερε τους γηπεδούχους κοντά στη νίκη με 81-80!
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ και την απόφαση να δώσει την τελευταία επίθεση στον Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των "πρασίνων" έκανε το ντράιβ, "έσπασε" την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Μπατίστ, ο οποίος έκανε 82-81. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 3'' και το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιχειρήσουν ένα σουτ από το κέντρο με τον Κις το οποίο ήταν άστοχο...
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 35-46, 51-61, 81-82.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 10 (1), Κις 11 (1), Αθανασούλας, Στίβεσον 7, Ντίμπλερ 11 (3), Καββαδάς 8, Ιωάννου 5 (1), Σαρικόπουλος 3, Νάτζφεϊ 9, Παραγιός 3 (1), Μπάρλος 14 (4).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 15 (1), Μπατίστ 11, Λόγκαν 4, Σάτο 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Σμιθ, Καϊμακόγλου 6, Γιασικεβίτσιους 10 (1).
basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις