ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου 2012 (video)

Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν την Τρίτη στα δυτικά και νότια. Νότιοι νοτιοανατολικοί πνέουν στο Ιόνιο με εντάσεις 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί ανοδικά.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και προς το βράδυ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 20 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη αναπτύσσονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική Μακεδονία, όπου ενδέχεται να βρέξει κυρίως το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 6 και 21 βαθμών Κελσίου.
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές, ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 και στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 22 βαθμών Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 5 και 22 βαθμών Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναπτύσσονται παροδικές νεφώσεις που το απόγευμα στις Κυκλάδες θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 5-6 και τοπικά στη δυτική Κρήτη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 11 και 21 βαθμών Κελσίου.
Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4, στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοανατολικούς τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 20 βαθμών Κελσίου.
Πρόγνωση για 04/04/2012
Αραιές νεφώσεις αναπτύσσονται την Τετάρτη, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη χώρα μας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5-7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει μικρή άνοδο

ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις