ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη!!!

Στην «προεκλογική πλατεία» της Θεσσαλονίκης παρατηρείται φέτος συνωστισμός καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα προγραμματίζονται να διοργανωθούν περί τις δέκα κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Μοιραία, συνεπώς, κάποιες συγκεντρώσεις θα συμπέσουν χρονικά. Ορισμένες, μάλιστα, θα συμπέσουν και χωρικά, παρότι η «μάχη της πλατείας» μεταφέρεται σε αυτές τις ..
εκλογές κυρίως σε κλειστούς ή περίκλειστους χώρους.
Κυριακή 29-4-2012
Ο χορός των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων ανοίγει την προσεχή
Κυριακή 29 Απριλίου με την κεντρική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Έπειτα από αρκετή περίσκεψη, το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την ιδέα του Παλέ ντε Σπορ και πάει στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Είναι ένας χώρος που αρέσει στον πρόεδρο του Κινήματος, καθώς εκεί είχε διοργανώσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στις εκλογές του 2009.
Δευτέρα 30-4-2012
Tη Δευτέρα 30 Απρίλη στις 8:30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην ανοιχτή προεκλογική συγκεντρώσή του Κόμματος
Τετάρτη 2-5-2012
Τρεις συγκεντρώσεις
Ο μεγαλύτερος συνωστισμός παρατηρείται την επομένη της Πρωτομαγιάς, όταν θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη τρεις συγκεντρώσεις, οι οποίες ανά δύο έχουν είτε πολιτική είτε χωρική εγγύτητα. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Μαΐου διοργανώνεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά. Η τελική επιλογή του χώρου επρόκειτο να οριστικοποιηθεί χθες το βράδυ. Ως πιθανότεροι χώροι θεωρούνται το Παλέ ντε Σπορ ή το περίπτερο 16, επίσης στο χώρο της ΔΕΘ. Περίπου την ίδια ώρα, λίγα μέτρα μακρύτερα, στο «Ι. Βελλίδης» θα γίνει η κεντρική εκδήλωση της «Κοινωνικής Συμφωνίας», με ομιλητές τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη. Η τρίτη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ημέρας διοργανώνεται από τη «Δημοκρατική Συμμαχία» με ομιλήτρια την Ντόρα Μπακογιάννη. Η συγκέντρωση θα γίνει στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού.
Πέμπτη 3-5-2012
Μαζί ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ
Την ίδια μέρα, αλλά σε ικανή μεταξύ τους απόσταση, κάνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις οι άλλοτε ομοϊδεάτες Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει το απόγευμα της 3ης Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους. Η αρχική σκέψη ήταν η συγκέντρωση να γίνει στη νότια πύλη της ΔΕΘ, στην πλατεία ΧΑΝΘ, ενώ σκέψεις υπήρξαν και για το χώρο μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Τελικώς, επιλέχθηκε η πλατεία και σύμφωνα με στέλεχος του κόμματος «σε αυτό συνετέλεσε και η παράλογη εμμονή του δημάρχου να απαγορεύσει τις πολιτικές συγκεντρώσεις στην Αριστοτέλους».
Την ίδια ώρα, ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στο «Ι. Βελλίδης». Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, στο χώρο πλάι στο Λευκό Πύργο, θα διοργανωθεί την ίδια ώρα και η συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με ομιλητή τον Πάνο Καμμένο.
Παρασκευή 4-5-2012
Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει η πανελλαδική κεντρική προεκλογική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων. Προγραμματίζεται για την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, την Παρασκευή 4 Μαΐου, σε χώρο που θα αποφασιστεί σήμερα.
Στο Porto Palace, όπου συνηθίζει να διοργανώνει τις συγκεντρώσεις του, θα μιλήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Η ακριβής ημέρα θα αποφασιστεί πιθανότατα σήμερα.
makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις