ΣΙΝΕ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τι θα γίνει με τα Debates - Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν;

Δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές η πραγματοποίηση των debates είναι στον αέρα, την ίδια στιγμή που κυριαρχούν οι παράλληλοι μονόλογοι, ιδίως μεταξύ των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων που μάλιστα πριμοδοτούνται από συγκεκριμένα τηλεοπτικά μέσα, με υπερμεγέθη προβολή έναντι των άλλων κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε δυσχερέστερη θέση έναντι της ΝΔ, αλλά και που πιστεύει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερτερεί έναντι του Αντώνη Σαμαρά επαναφέρει με ένταση το θέμα. Το Σάββατο, η εκπρόσωπος τύπου της Ιπποκράτους απέστειλε επιστολή στον ομόλογό της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη, ζητώντας του την επίσημη θέση της ηγεσίας της Συγγρού επί του θέματος, χωρίς όμως να λάβει έως σήμερα απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει δυο debates μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων και δυο μεταξύ των Ευ. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά, ενώ η ΝΔ επιφυλάσσεται να απαντήσει στη συνεδρίαση της Διακομματικής. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης υπενθυμίζει ότι το θέμα των debates δεν είναι θέμα της Διακομματικής, αλλά απευθείας συνεννόησης των πολιτικών αρχηγών.
Η δε Ιπποκράτους δεν ξεκαθαρίζει εάν στο debate με όλους τους αρχηγούς θα κληθούν και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου ή και άλλα κόμματα της Βουλής, όπως π.χ. η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Κοινωνική Συμφωνία των Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Προς το παρόν η θέση είναι πως το debate πρέπει να διεξαχθεί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ ,ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων-Πράσινων, κάτι που θα επιθυμούσε και η Συγγρού, που δεν επιθυμεί επ’ ουδενί την παρουσία του Πάνου Καμμένου.
Τα μικρότερα κόμματα τάσσονται βεβαίως υπέρ της διεξαγωγής όσων περισσότερων debates γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ., προτείνει θεματικά debates μεταξύ των αρχηγών, αν και ο Αλέξης Τσίπρας - που απέρριψε χθες την πρόταση να δώσει 10λεπτη συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Mega, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο κανάλι όχι απλώς τον λοιδορούσε, αλλά και δεν τον έχει προσκαλέσει επί 18 μήνες-εκτιμά ότι Βενιζέλος και Σαμαράς θα καταλήξουν τελικά σε ένα debate μεταξύ τους.
Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν και οι διακαναλικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών, με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να κάνει… ποδαρικό στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα του Ζαππείου.
Η απόφαση που φέρεται πάντως να έχει λάβει η ΝΔ να πραγματοποιήσει τελικά ανοιχτή συγκέντρωση στον Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα, αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να κάνει δεύτερες σκέψεις και να αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει και το ίδιο ανοιχτή συγκέντρωση. Η σχετική απόφαση του Ευ. Βενιζέλου αναμένεται να ληφθεί έως αύριο, ενώ βέβαιη θεωρείται η πραγματοποίηση ανοιχτών συγκεντρώσεων από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα και αύριο, αντιστοίχως, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος προγραμματίζουν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων τους.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις