ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 21 Μαϊου (video)

Αραιές νεφώσεις αναπτύσσονται τη Δευτέρα κατά διαστήματα πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 μποφόρ στα νοτιοδυτικά πελάγη και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 27 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 24 βαθμών Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με τοπικές βροχές με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 26 βαθμών Κελσίου.
Στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά 7-8 μποφόρ, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 13 και 29 βαθμών Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 27 βαθμών Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρατηρούνται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα σε 4-6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 16 και 26 βαθμών Κελσίου, αλλά στην Κρήτη κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναπτύσσονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-4 και το βράδυ στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 27 βαθμών Κελσίου.
Πρόγνωση για 22/05/2012
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο αναπτύσσονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα εμφανίζονται αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει πτώση στα δυτικά.
ΕΜΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις