ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΑΟ - ΟΣΦΠ 84 -74 και τελικός στο ΣΕΦ (video)

Έχει καταντήσει κλισέ, αλλά… τελικώς ΤΕΛΙΚΟΣ!
Τα πάντα θα κριθούν στο ΣΕΦ, στον 5ο τελικό της σειράς, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με ηγέτη τον Μπατίστ και χρησιμότατο τον Σμιθ, επιβλήθηκε με 84-74 και ισοφάρισε σε 2-2.
Ο τέταρτος τελικός ήταν με απόσταση ο πιο όμορφος απ' όλους, με τις δύο ομάδες να αποδίδουν υψηλού επιπέδου θέαμα. ΟΟλυμπιακός μπήκε πιο γερά και στις δύο πρώτες περιόδους, όπου (προφανώς από σύμπτωση) προηγήθηκε με 9-3 στα πρώτα 4.30''! Μόνο που αυτή τη φορά, την πρώτη από τότε που ξεκίνησε η σειρά των τελικών, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στο δεύτερο δεκάλεπτο!
Πρώτη φορά, στο επιμέρους σκορ, είχε παραπάνω πόντους από τον αντίπαλό του. Οι "πράσινοι" στηρίχθηκαν στην πρώτη περίοδο στον Καϊμακόγλου, που σκόραρε σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα (10 από τους 14 πόντους), τη στιγμή που οΟλυμπιακός είχε εκφραστές των επιθέσεων τους Ντόρσεϊ και Κέσελ.
Ο Σπανούλης είχε σε όλο το πρώτο μέρος 2 πόντους (αλλά και 5 ασίστ, όσες και ο Γιασικεβίτσιους), την ίδια στιγμή που ο Διαμαντίδης ξεκίνησε άσχημα στην επίθεση, αλλά στη δεύτερη περίοδο πέτυχε επτά πόντους και μαζί με τον Μπατίστσήκωσαν το βάρος. Στην αντίπερα όχθη, ο Λο με 10 πόντους ήταν ο ηγέτης στην επίθεση, ενώ ο Ίβκοβιτς (χρεώθηκε σωστά με τεχνική ποινή) "επιστράτευσε" τονΠαπαδόπουλο, καθώς Χάινς και Ντόρσεϊ ("καβγάδιζε" με τον Σμιθ) φορτώθηκαν με δύο φάουλ.
Οι γηπεδούχοι αντέστρεψαν τα δεδομένα, αναφορικά με τα επιθετικά ριμπάουντ και με έξι περισσότερα (4-10) ανανέωσαν επιθέσεις κι έμειναν σε απόσταση αναπνοής (36-38), με τον Ολυμπιακό να μην έχει χάσει (ούτε για δευτερόλεπτο) το προβάδισμα στο σκορ. Όμως τα πάντα έμεναν ανοιχτά, για το δεύτερο μισό… Με την υποσημείωση πως Διαμαντίδης (έπαιξε 17.44'') και Μπατίστ (16.33'') έπαιξαν ήδη πολύ για 20 λεπτά αγώνα. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε (ως εικόνα) στην τρίτη περίοδο, αλλά στο ταμπλό βρέθηκε και με έναν επιπλέον πόντο στην πλάτη. Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε προσωπικό σόου από τα μισά του δεκαλέπτου και μετά, αλλά ο Ολυμπιακός με πλάνο και πλουραλισμό στην επίθεση έβρισκε τρόπους να συλλέγει πόντους.
Ο Σπανούλης μοίρασε άλλες δύο ασίστ, ο Λο ήταν πρώτος σκόρερ και οΠαπανικολάου με τον Πρίντεζη και τον Άντιτς έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Έτσι ο Ολυμπιακός άντεξε (προσωρινά) την αντεπίθεση των "πράσινων". Πρόδηλο είναι πως σε τέτοιους αγώνες ούτε κούραση λογαριάζουν οι παίκτες, ούτε χρόνο συμμετοχής.
Ο Μπατίστ συνέχισε τις πτήσεις, ο Γιασικεβίτσιους βρήκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, ο Διαμαντίδης πήρε πρωτοβουλίες και ο Παναθηναϊκός με την ψυχολογία να έχει γυρίσει πέρασε μπροστά (64-60) τρία λεπτά μετά την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, με δύο πόντους του Νικ Καλάθη. Στις επόμενες φάσεις δύο φορές Διαμαντίδης και Σάρας είχαν ευκαιρία να σουτάρουν τρίποντο και προτίμησαν τον Καλάθη, ο οποίος τη μία με το ζόρι έφτασε την μπάλα στη στεφάνη, την άλλη την έστειλε στη γωνία του ταμπλό, αλλά την τρίτη (δεν δίστασε και… μαγκιά του, μετά από δύο τόσο άσχημα σουτ) έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμαστην ομάδα του (67-61), το οποίο στην επόμενη φάση μετά από ανόητο "ταυ" (σωστό) του Ντόρσεϊ έγινε 69-61 με βολές του Διαμαντίδη.
Ο Ολυμπιακός είχε άλλη μια επιστροφή, χάρη σε ένα εξίσου ανόητο "ταυ" (σωστό) του Σάρας, ένα κλέψιμο του Χάινς στον Διαμαντίδη κι ένα εξίσου ανωφελές φάουλ του Καλάθη. Μ' αυτά και μ' αυτά το σκορ έγινε 74-73, όμως μέχρις εκεί. Οι "πράσινοι" με Σμιθ (επιθετικό και καλάθι), Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ πήγαν στο 80-73 και τα άλλα είναι… ιστορία.
Τα δεκάλεπτα: 14-19, 36-38, 55-58, 84-74.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 15 (3), Καλάθης 7 (1), Σάτο, Καϊμακόγλου 12 (1), Γιασικεβίτσιους 12 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σμιθ 7 (1), Μπατίστ 23, Βουγιούκας 3. Τσαρτσαρής.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Μάντζαρης, Σπανούλης 8 (ου 8 (2),1), Κέσελ 9, Άντιτς 11 (4), Ντόρσι 8, Λο 16 (1), Σλούκας, Παπανικολάου 8 (2), Πρίντεζης 9, Χάινς 5, Γκετσεβίτσιους, Παπαδόπουλος.
Δείτε το video με τα highlights από τον τέταρτο τελικό Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-74

basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις