ΣΙΝΕ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ομολογία ιερόδουλης: "Στην Ασφάλεια έμαθα ότι είμαι έγκυος "

Η μία σοκαριστική αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη στην υπόθεση των δεκαέξι γυναικών που κατηγορούνται πως ενώ γνώριζαν ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS συνέχισαν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα στη δημόσια υγεία.
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους στον ανακριτή χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι μία από τις κατηγορούμενες -που είναι και φορέας του AIDS- είναι δύο μηνών έγκυος, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.
Η τραγική λεπτομέρεια έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια των εξονυχιστικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν όλες οι συλληφθείσες από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και δίνει ακόμα πιο σοβαρές διαστάσεις στην όλη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες. Το βράδυ της Πέμπτης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και προσήγαγαν συνολικά οχτώ εκδιδόμενες αλλοδαπές και ημεδαπές. Κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, μία από τις προσαχθείσες εμφανίστηκε οροθετική στον ιό του AIDS και αναμένεται να οδηγηθεί και αυτή στον ανακριτή και στον εισαγγελέα.
Στις 8.00 χθες το πρωί οι δεκαέξι από τις συνολικά δεκαεφτά συλληφθείσες (η δέκατη έβδομη είναι η Ρωσίδα που έχει ήδη προφυλακιστεί) οδηγήθηκαν, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον 20ό και στον 17ο τακτικό ανακριτή, και όλες -πλην μίας- ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστριες ναρκωτικών ουσιών, γεγονός που τις οδήγησε στο να εκδίδονται προκειμένου, όπως είπαν, να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Παράλληλα, υποστήριξαν μέσω των συνηγόρων τους ότι δεν γνώριζαν πως είναι οροθετικές, αφού δεν έκαναν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. «Δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε μολυνθεί» ισχυρίστηκαν όλες τους, ενώ είναι χαρακτηριστική η δήλωση μίας εκ των κατηγορουμένων, η οποία -όπως αποκάλυψε στον ανακριτή- τους τελευταίους δέκα μήνες είχε ελεγχθεί μόνο μία φορά μετά από προσαγωγή που της έκαναν σε τακτική περίπολο στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Και οι δεκαέξι συλληφθείσες ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ κάποιες από αυτές δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα όταν είδαν έξω από τα δικαστήρια συγγενικά τους πρόσωπα που τις περίμεναν.
Εξω από το κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορουμένων, ενώ εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών δεδομένων στην οποία προέβη η Ελληνική Αστυνομία. Εξω από την αίθουσα του ανακριτή είχαν αναρτήσει και πανό με το σύνθημα: «Είμαστε οροθετικοί στον ιό της αξιοπρέπειας. STOP στο στίγμα, όχι στο κυνήγι μαγισσών».
Την υπεράσπιση των δεκαέξι γυναικών ανέλαβαν πολλοί γνωστοί δικηγόροι, ενώ όπως έγινε γνωστό οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να αντιμετωπίσουν τις κατηγορούμενες ως ασθενείς, λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητήσουν την άρση της απόφασης για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των ονομάτων τους από τα μέσα ενημέρωσης. Αργά το μεσημέρι οι κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Πάντως, παρά τις όποιες αντιδράσεις, όπως τονίζεται από τις αρμόδιες αρχές, οι έλεγχοι από την πλευρά της αστυνομίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και με αμείωτη ένταση, προκειμένου τα φαινόμενα αυτά να περιοριστούν δραστικά.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις