ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας!!!

Τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των συνταξιούχων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας προβλέπονται σε απόφαση του υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη. Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρα ή μόνιμα προβλήματα υγείας ή αναπηρίας και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

1)Να έχουν συμπληρώσει το 78ο έτος ή να έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ανεξαρτήτως ηλικίας. Πάντως, κατά την αρχική εφαρμογή του προγράμματος ωφελούμενοι θα είναι μόνο όσοι ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
2)Να μένουν μόνοι τους ή με σύζυγο ή με άλλο πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.
3)Να έχουν συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή του ΕΚΑΣ.
4)Η κατάσταση της υγείας τους λόγω ασθενείας να καθιστά αδύνατη την αυτοεξυπηρέτησή τους ή δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.
5)Να μη λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωιδρυματικό επίδομα.
Στην απόφαση προβλέπεται πως οι συνταξιούχοι πρέπει στην αρχή κάθε έτους να προσκομίσουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να υπαχθούν στο πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, απαιτούνται φωτοαντίγραφο ταυτότητας, εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης εισοδήματος του προηγούμενου έτους, βιβλιάριο υγείας, απόφαση συνταξιοδότησης ή εκκαθαριστικό πληρωμής συντάξεων και πιστοποιητικό αναπηρίας σε ισχύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις