ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εκλεγμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορούμενος για τα στημένα!!!

Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε πρώτο στη λίστα των εκλογών της 17ης Ιουνίου στα Ιωάννινα τον συνεταιριστή Μιχάλη Κασσή, πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Δοξα Κρανούλας που μετέχει στο πρωτάθλημα Football League 2.
Μόνο που ο συγκεκριμένος νεόκοπος πολιτικός κατηγορείται εδώ και μήνες από τη Δικαιοσύνη για συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου μαζί με τον προφυλακισμένο, για τον ίδιο λόγο, Γρηγόρη Τσακογιάννη,της ΠΑΕ Ηλιούπολης.
Ο κ. Κασσής, μάλιστα, εξελέγη βουλευτής στις 6 Μαΐου και ορκίστηκε στις 17 Μαΐου μαζί τους υπόλοιπους 299 καθώς παρά την σοβαρή εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη επελέγη από τον επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και πολιτικό του φίλο στα Ιωάννινα, παλαιό συνεταιριστή επίσης, Βαγγέλη Αργύρη.
Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία πολιτικό κόμμα χρήζει υποψήφιο βουλευτή πρόσωπο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν τόσο σοβαρές ποινικές κατηγορίες. Και παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι οι βουλευτές του κόμματος παραιτούνται εκ προοιμίου από τη βουλευτική ασυλία, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι και αυτή τη στιγμή ο κ. Κασσής καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.
Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο σε βάρος του Γρηγόρη Τσακογιάννη, αναφέρει τα εξής:
Στην Αθήνα και στη Σκύδρα, κατά το χρονικό διάστημα από 1-3-2011 μέχρι και 20-3-2011, ενεργώντας ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηλιούπολη (η οποία ην περίοδο 2010-2011 συμμετείχε στην κατηγορία Football League -Β Εθνική),από κοινού με τους συγκατηγορουμένους σου Ιωάννη Ναυρινιάδη, Γεώργιο Τυριακίδη (πρόεδρο και προπονητή, αντίστοιχα, της Αετός Σκύδρας),Μιχαήλ Κάσση (πρόεδρο της Δόξα Κρανούλας) και άτομο ονόματι Γιάννης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με συγκλίνουσες επιμέρους πράξεις, ταυτόχρονες ή διαδοχικές, αποδεχόμενοι δε άπαντες την πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης του παρακάτω περιγραφόμενου εγκλήματος της παράβασης του άρθρου 132(Δωροδοκία – Δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα) του Ν.2725/1999 και γνωρίζοντας ότι ο καθένας από εσάς με δόλο τέλεσης αυτού και θέλοντας να ενώσεις ο καθένας σας τη δράση του με εκείνη των υπολοίπων, προσφέρατε, υποσχεθήκατε και δώσατε σε ποδοσφαιριστές, διαιτητές ή διοικητικούς παράγοντες ή άλλα πρόσωπα που συνδέονταν με οποιονδήποτε τρόπο με τους ποδοσφαιριστές ή τα σωματεία δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές, με σκοπό να αλλοιωθεί υπέρ ή κατά του αθλητικού σωματείου, το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα, που επρόκειτο να διεξαχθεί και συγκεκριμένα, με σκοπό τη χειραγώγηση (στήσιμο) και την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα ΠΑΕ (ΤΑΠ) Αετός Σκύδρας – (ΤΑΠ) Δόξα Κρανούλας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Football League 2 – Βόρειος Ομιλος , που επρόκειτο να διεξαχθεί μεταξύ των δύο ως άνω ομάδων (Αετού Σκύδρας – Δόξα Κρανούλας) στις 9-3-2011 και να αποκομίσετε, περαιτέρω,παράνομο περιουσιακό όφελος από τη συμμετοχή σας σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εξωτερικού, οι οποίες περιελάμβαναν τον ως άνω «χειραγωγημένο» αγώνα.
Από την ως άνω δε αξιόποινη πράξη σας, επήλθε πράγματι το αποτέλεσμα (επιτεύχθηκε ο σκοπός) που επιδιώκατε, αφού το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε (κατ΄ αλλοίωση) στο 1-0 υπέρ της ομάδας Αετός Σκύδρας και εσείς συμμετείχατε σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εξωτερικού, οι οποίες περιελάμβαναν τον ως άνω «χειραγωγημενο» αγώνα και αποκομίσατε παράνομο περιουσιακό όφελος αγνώστου ποσού, τουλάχιστον δε το ποσό των 2.400 ευρώ.
Στο τέλος δε της συγκεκριμένης περίπτωσης, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο αναφέρεται:
Ο παραπάνω αγώνας έχει τελεσίδικα κριθεί ως «χειραγωγημένος», με τις υπ' αριθμ. 300/3-8-2011 και 301/23-8-2011 αποφάσεις της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας και την υπ' αριθμ. 183/59-2011 απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που απέρριψε τις εφέσεις κατά των εν λόγω αποφάσεων της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: