ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο καιρός σήμερα!!!

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.
Αναλυτικότερα: στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στη Θράκη και την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 και κατά τόπους 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών ή πρόσκαιρων καταιγίδων στη Βόρεια Κρήτη και τη νύχτα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφορ και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις