ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ρουμανία: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα ανακοίνωσε την Τρίτη τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος, πέντε ημέρες μετά την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης μετά από μία πρόταση μομφής.Τα 21 χαρτοφυλάκια έχουν κατανεμηθεί στους σχηματισμούς της Αριστερής Συμμαχίας της οποίας είναι επικεφαλής.

«Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα συνδέονται με το σεβασμό των νόμων, χωρίς εξαιρέσεις ή απαλλαγές, και την αποκατάσταση των ανισοτήτων και των ανισορροπιών που προκλήθηκαν από τα μέτρα που υιοθετήθηκαν», δήλωσε ο Πόντα σε συνέντευξη τύπου.Για να "εξασφαλιστεί η συνέχεια" στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ένα ευαίσθητο θέμα στη Ρουμανία, ανανεώθηκε η θητεία του Λέοναρντ Ορμπαν που ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην απερχόμενη κυβέρνηση.
Ο αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο σοσιαλδημοκράτης Φλορίν Γκεοργκέσκου θα ηγηθεί του υπουργείου Οικονομικών, θέση που κατείχε και την περίοδο 1992 και 1996, όταν η Ρουμανία είχε επικριθεί για τον αργό ρυθμό των μεταρρυθμίσεων.Ο κ. Πόντα, δήλωσε ότι θα ζητήσει τη Δευτέρα την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου για τη νέα κυβέρνηση.
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις