ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αποθέωσαν τον Λαζόπουλο στην Γερμανία με το "Sorry, I am Greek" (video)

Τεράστια επιτυχία γνώρισε η πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου και της παράστασής του «Sorry, I am Greek» στο Ντίσελντορφ, όπου 3.500 θεατές αποθέωσαν τον ηθοποιό, όπως αναφέρει η «Deutche Welle», ενώ την παράσταση έκλεισε η Χάρις Αλεξίου.

Ό,τι είχε πάνω του ο ταλαιπωρημένος τσολιάς με την κουρελιασμένη φουστανέλα ήταν όλα κι όλα 148,50 ευρώ. Ήθελε να τα δώσει πίσω στους Γερμανούς δανειστές του, για να ξοφλήσει. Έτσι ξεκινάει το σπονδυλωτό έργο του Λάκη Λαζόπουλου «Sorry, I am Greek», μια παράσταση φτιαγμένη για να παιχτεί αποκλειστικά στην πρώτη του περιοδεία εκτός Ελλάδος και με στόχο να ανυψώσει το «κουρελιασμένο» ηθικό των Ελλήνων του εξωτερικού σε δύσκολους πολιτικά καιρούς. Ο Λάκης Λαζόπουλος μιλώντας στην «Deutsche Welle» είπε για το έργο:
«Το sorry αυτό έχει την έννοια του "sorry, I am Greek", αλλά έχει και συνέχεια: "Θα ήθελα να σας μιλήσω". Είναι σαν να μιλάω, ώστε να ανοίξει το μυαλό τους την πόρτα. Γιατί ξέρω πως το sorry είναι μια φράση που θα ανοίξει την πόρτα του μυαλού τους για να ακούσουνε».
Να ακούσουνε όλα αυτά που έχει να τους πει για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με μια παράσταση - κολάζ εικόνων στο γνώριμο ύφος του Λάκη Λαζόπουλου και με αναφορές στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους». Το έργο είχε υπότιτλους στα Γερμανικά, οι οποίοι προβάλλονταν σε μια οθόνη.
Σύμφωνα με την «Deutche Welle», το έργο αναφέρεται και στις ελληνογερμανικές σχέσεις, αναπαράγοντας μέσα από τα έξυπνα κείμενα όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν: ο κακός καιρός στη Γερμανία, οι Γερμανοί που δεν ξέρουν να διασκεδάσουν, οι αυταρχικοί Γερμανοί. Οι Έλληνες πληγώνονται και προσβάλλονται όταν φυλλάδες σαν τη «Bild» τους αποκαλούν τεμπέληδες, απατεώνες κ.τ.λ.. Πόσο γνωρίζουν όμως οι ίδιοι οι Έλληνες τους Γερμανούς και δεν τους προσβάλλουν, όταν τους αποκαλούν ναζί;

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις