ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Γιατί η 20χρονη Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Σον Τζόνσον εγκαταλείπει τον αθλητισμό;

Ένα αναπάντεχο «αντίο» ήρθε να προκαλέσει το σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη και κυρίως τους φίλους της γυμναστικής. Ενα από τα μεγαλύτερα «αστέρια» του αθλήματος, ανακοίνωσε ότι σταματάει από την ενεργό δράση…
Ο λόγος για την Αμερικανίδα, Σον Τζόνσον, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό σε ηλικία μόλις 20 ετών, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο αριστερό γόνατο.
Μια από τις πιο αγαπημένες αθλήτριες στις ΗΠΑ, η Τζόνσον κατέκτησε μόλις στα 16 της, τέσσερα μετάλλια το 2008 στο Πεκίνο: χρυσό στη δοκό ισορροπίας και ασημένια στις ασκήσεις εδάφους, το σύνθετο ατομικό και το ομαδικό.
Έκλεισε τα 20 τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά είναι ήδη μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στη χώρα της, κάτι που φάνηκε και το 2009 όταν κέρδισε το τηλεπαιχνίδι "Dancing with the stars"! Με ύψος που δεν ξεπερνά το 1.50, η Σον Τζόνσον πρωταγωνίστησε από το 2007 στην παγκόσμια γυμναστική, κατακτώντας τρία χρυσά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης.
Ακολούθησε ο θρίαμβος του Πεκίνου (και το... Dancing with the stars), όμως τον Ιανουάριο του 2010 υπέστη ρήξη συνδέσμων ενώ έκανε σκι.
Υποβλήθηκε σε εγχείρηση και τον περασμένο Οκτώβριο επέστρεψε στους Παναμερικανικούς Αγώνες με δύο μετάλλια (χρυσό στο ομαδικό και ασημένιο στη δοκό). Ομως, τα προβλήματα στο γόνατο δεν την άφησαν να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως εξηγεί στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή της:
«Δυστυχώς, είναι προφανές ότι το αριστερό μου γόνατο δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον σε τόσο υψηλές απαιτήσεις. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να αποχωρήσω και να ευχαριστήσω όλους όσοι με πίστεψαν σε εμένα και το ταξίδι μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις