ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές 2012: Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία, Ανάπτυξη Εφαρμογών

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου και οι μαθητές θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα:
Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης),
Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης - Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης – Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων δείτε εδώ στο madata.gr τα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις
Πανελλαδικών συνέχεια για έκτη μέρα λοιπόν σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου και οι μαθητές θα εξεταστούν στα Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Μεγάλος σάλος με το θέμα της Φυσικής Κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές 2012. Εκτός από το μεγάλο αλαλούμ για το αν θα διορθωθεί το επίμαχο θέμα για το οποίο η Ενωση Ελλήνων Φυσικών βρέθηκε να ζητά συγνώμη, τα θέματα γενικά ήταν πολύ δύσκολα.
Η πρώτη πειραματική βαθμολόγηση γραπτών Φυσικής κατέδειξε ότι το 12% των υποψηφίων είχαν λύσει το επίμαχο ερώτημα Γ4.
Το θέμα Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον.
Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.
Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φυλντήσης, είπε ότι το ποσοστό αποτυχίας κυμαίνεται μεταξύ 70 με 80%.
Είπε επίσης ότι ο μέσος όρος των γραπτών είναι κάτω από τη βάση μεταξύ 6 ή 7 με άριστα το 20.
Γονείς ξακολουθούν να απειλούν με προσφυγή ακόμα και στο ΣτΕ κρίνοντας ότι κάποιοι έπαιξαν με το μέλλον των παιδιών τους.


Πανελλαδικές 2012: Εκτιμήσεις μετά την Χημεία, Βιολογία, Ιστορία
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις