ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πανελλήνιες 2012: Την Τρίτη επιστρέφουν στα θρανία οι υποψήφιοι

Με την εξέταση του μαθήματος επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» επιστρέφουν την Τρίτη οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, που διεκδικούν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την Παρασκευή οι μαθητές εξετάστηκαν στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, στην Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και στην Ηλεκτρολογία.
Πιο συγκεκριμένα, βατά ήταν τα θέματα των Λατινικών και της Ηλεκτρολογίας.
Απαιτητικά τα θέματα και στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης ακόμα και για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Ναι μεν τα θέματα να ήταν σαφή στη διατύπωση αλλά ήταν πολλά σε ποσότητα και ο χρόνος που δίνονταν δεν ήταν αρκετός.
Αυτό σε συνδιασμό με την μεγάλη αποτυχία - φιάσκο της Φυσικής θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των βάσεων ακόμη και στις περιζήτητες σχολές.
Τουλάχιστον δύο ερωτήματα δυσκόλεψαν πολύ τους υποψηφίους που προσήλθαν την Παρασκευή να διαγωνιστούν. Πάντως τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, αλλά απαιτούσαν πολλή ώρα για την επίλυση τους.
Προβλήματα αντιμετώπισαν και οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που διαγωνίστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Σε πολλά θέματα έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Το υπουργείο Παιδείας πάντως αναφέρει ότι ανάλογες ερωτήσεις γίνονται κάθε χρόνο για τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα.
Χωρίς εκπλήξεις ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν στα Λατινικά οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στην Ηλεκτρολογία οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής).
Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διενεργηθούν από 15 Ιουνίου μέχρι και 24 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα των εξετάσεων στα εδικά μαθήματα έχει ως εξής:
Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά (12:00)
Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία (09:00)
Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (09:00)
Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά (09:00) και Ιταλικά (16:00)
Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά (09:00) και Ισπανικά (16:00)
Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο (10:00)
Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο (10:00)
Διαβάστε στο madata.gr αναλυτικά όλα τα θέματα, προτεινόμενες λύσεις αλλά και εκτιμήσεις για τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι μαθητές στις Πανελλαδικές 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις