ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πανελλαδικές 2012: Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις!!!

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη αναρτηθεί οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν και να μαθαίνουν τις βαθμολογίες τους με τον κωδικό τους αριθμό ενώ συγχρόνως οι σχετικοί πίνακες αναρτήθηκαν και στα Λύκεια.


Δείτε εδώ την βαθμολογία σας. 


Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν... άνοδο. Όχι σε όλες τις σχολές όμως. Σε ορισμένες σχολές, αναμένεται ακόμη και πτώση των βάσεων.

Οι αριστούχοι, εκείνοι που έγραψαν 18-20 αυξήθηκαν, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να περάσει ακόμη και μαθητής που έχει γράψει... 2!
Η κίνηση των μορίων φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα έχει σκαμπανεβάσματα και εκπλήξεις και θα εξαρτηθεί και κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από τις προτιμήσεις που θα δείξουν οι υποψήφιοι στις σχολές.
Άνοδο αναμένεται να σημειώσουν οι λεγόμενες περιζήτητες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως η Νομική και η Φιλοσοφική. Οι σχολές Μαθηματικών, Χημείας, Φυσικής και οι Πολυτεχνικές αναμένεται να σημειώσουν πτώση, κυρίως στην περιφέρεια. Ανεβασμένες, έστω και λίγο, αναμένεται να είναι και οι βάσεις στις οικονομικές σχολές. Αντίθετα, πτωτική πορεία αναμένεται στα ΤΕΙ Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σημαντική άνοδος αναμένεται στις Αστυνομικές σχολές, μιας και φέτος μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων κατά 50%.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2012 τα πρώτα συμπεράσματα είναι τα εξής:
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση αυτή θα σβήνει πάντως στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος μειωμένοι κατά 2.000.
Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας. Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων. Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.
Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι εξασφάλισαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, όμως το γεγονός ότι έχουμε 6% λιγότερους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, δεν θα δημιουργήσει ανοδικές τάσεις. Η εκτίμηση είναι ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά. Εντυπωσιακά χαμηλές, πάντως, θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της Λογιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων στην περιφέρεια.
Στο θέμα της Έκθεσης, στην κλίμακα της βαθμολογίας από 18 ως 20 διπλασιάστηκε το ποσοστό των υποψηφίων που το πέτυχε. Ενώ στην κλίμακα από 15-18 κινήθηκε το 25% των υποψηφίων.
Στα Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης το ποσοστό κάτω από τη βάση κινήθηκε πάνω-κάτω στα ίδια με άλλα χρόνια επίπεδα και συγκεκριμένα στο 73,8%. Δηλαδή οι τρεις στους 4 βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση.


Γενικότερα, στη θετική κατεύθυνση ποσοστό 10% των υποψηφίων αρίστευσε, αφού κινήθηκε από 18-20.
Η αποτυχία των υποψηφίων δεν ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες χρονιές και κινήθηκε στο 78%.
Προσοχή στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού
"Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο ηλεκτρονικά ως την 5η Ιουλίου. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωσή του. Από πλευράς του υπουργείου έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των Λυκείων να συνεισφέρουν από την πλευρά τους στην ορθή ενημέρωση, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα".
Ακόμη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επισημαίνει ότι η διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς από την υποβολή του και μετά, δεν μπορεί να γίνει καμία διόρθωση ή αλλαγή περιεχομένου.
Υποβολή μηχανογραφικού μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.


madata.gr 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις