ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχ​ων δεν θα υποστούν καμία περικοπή!!!

Είτε οι προβλεπόμενες από το Μνημόνιο 2 μειώσεις - οι τρίτες κατά σειρά τα τελευταία δύο χρόνια - στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις γίνουν λίγο πριν από τις αναμενόμενες επαναληπτικές εκλογές, είτε έπειτα από αυτές, 4 κατηγορίες συνταξιούχων από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν χρειάζεται να αγωνιούν αφού σε κάθε περίπτωση δεν...θα υποστούν καμία περικοπή.
Με βάση τον πρόσφατο νόμο, κάποιες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες εξαιρούνται από τις περικοπές αυτές.
Πιο αναλυτικά, σε αυτές ανήκουν:

1. συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος, που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν.1140/1981 και του ν.2084/1992.


2. τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.


3. οι συνταξιούχοι του ν.3232/2004, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του ν.2227/1994, δηλαδή οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευόμενοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, από μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση τον ν.612/77, οι συνταξιούχοι που παίρνουν το εξωιδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και οι σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοηματική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.


4. οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος οι οποίοι είχαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν βάσει των διατάξεων του ν.3232/2004, αλλά συνταξιοδοτήθηκαν σύμφωνα με άλλες διατάξεις, καθώς και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, των οποίων αποδεδειγμένα η αναπηρία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο ν.612/1977 και το άρθρο 42 του ν.1140/81, τροποποιηθεί και ισχύουν, επήλθε μετά τη συνταξιοδότησή τους (άρθρο 25 παρ. 1 του ν.4038.2012).
Νίκος Χατζητσάκος




i-diadromi


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis


 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Των Δημοσιογράφων και των Βουλευτών να μην πειράξουν. ΒΒ

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να υπάρχει ένα και μοναδικό ασφαλιστικό ταμείο, με πολλές προαιρετικές σταθερές ασφαλιστικές κλίμακες. Ενσωμάτωση της ψευδεπίγραφης Εργοδοτικής εισφοράς και τυπικά, γιατί ουσιαστικά είναι, στον ακαθάριστο μισθό και απόδοση στο ΙΚΑ, το σύνολο Εργοδότου και ασφαλισμένου, σαν Εισφορά ασφαλισμένου. Αυτό θα ενοποιήσει τους δύο κλάδους , αυτοαπασχολούμενων και εξαρτημένης εργασίας. Οι κρατήσεις – παροχές, να είναι σε όλους ανάλογες, χωρίς να μπορούν να παρεισφρήσουν αλχημείες, εξαιρέσεις, προνόμια και άδικες διαφοροποιήσεις, όπως τώρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις