ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τα ακίνητα που «καίνε» τον Πάπιστα!!!

Ως μέσο ξεπλύματος εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να χρησιμοποιούσε τις εταιρείες ακινήτων του ο γνωστός επιχειρηματίας, Αθανάσιος Πάπιστας, ο οποίος όπως αποκάλυψε η zougla.gr ελέγχεται από τις Αρχές για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Στο δεύτερο μέρος του απόρρητου πορίσματος, πρωταγωνιστούν παρένθετα πρόσωπα, εταιρείες-βιτρίνες και υπάλληλοι του Ομίλου.
Καταγράφεται δε μια απίστευτη «υπόγεια» διαδρομή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έκαναν «βόλτα» μεταξύ ιδιωτών και εταιριών του Ομίλου, με σκοπό την αγοραπωλησία οικοπέδων και αγροτεμαχίων, η αξία των οποίων –«εν μία νυκτί»- εκτινάσσονταν σε δυσθεώρητα επίπεδα.
«Ενορχηστρωτής» των αγοραπωλησιών ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, η εταιρεία του Αθανάσιου Πάπιστα, «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», η οποία μέσω του αντιπροσώπου της, Βασίλειου Βλασερού, αγόραζε οικόπεδα και αγροτεμάχια, σε δεκαπλάσιες τιμές από τις αντικειμενικές!


Ο… μεσάζων
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις «ύποπτες» αγοραπωλησίες φέρεται να διαδραμάτισε και ένας ιδιώτης, ονόματι Ιορδάνης Παπαϊωάννου, ο οποίος -σε ρόλο μεσάζοντα- αγόραζε τα οικόπεδα και την ίδια ή την επόμενη μέρα, τα μεταπωλούσε στην -συμφερόντων κ. Πάπιστα- «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.».
Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι τα χρήματα που κατέβαλε ο ιδιώτης για την αγορά των οικοπέδων, δεν ήταν δικά του αλλά προέρχονταν από τον τραπεζικό λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρείας. Του καταλογίζεται λοιπόν ο ρόλος του «αχυρανθρώπου».
Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση η «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» έδινε χρήματα στον κ. Παπαϊωάννου ώστε να προβεί στην αγορά των οικοπέδων και εν συνεχεία τα (ξανά)αγόραζε από αυτόν σε ακόμη μεγαλύτερες τιμές. Κινήσεις που αφήνουν –σύμφωνα με τους ελεγκτές- σαφείς υπόνοιες για «ξέπλυμα» χρήματος.


Οι «ύποπτες» συναλλαγές
Σε σαφάρι ακινήτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων είχαν επιδοθεί οι εταιρείες του Ομίλου του κ. Πάπιστα, οι οποίες, σε πολλές περιπτώσεις, αγόραζαν ακίνητα σε δεκαπλάσια τιμή από την αντικειμενική τους αξία!


Ενδεικτική είναι η περίπτωση της αγοράς ενός οικοπέδου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
Στις 2 Απριλίου 2008, συντάχθηκε συμβόλαιο βάσει του οποίου, η «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», μέσω του αντιπροσώπου της Βασίλειου Βλασερού, αγόρασε από τον Ιορδάνη Παπαϊωάννου, το δικαίωμα ανοικοδόμησης 1.583 τ.μ., τα οποία βρίσκονταν σε οικόπεδο 1.851 τ.μ.


Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ το τίμημα της πώλησης ανήλθε σε 6.759.000 ευρώ, η αντικειμενική αξία του δικαιώματος ανοικοδόμησης δεν ξεπερνούσε τις 680.000 ευρώ.


«Ύποπτο» επίσης χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι ο Ιορδάνης Παπαϊωάννου, ο οποίος πούλησε το δικαίωμα ανοικοδόμησης στην εταιρεία του κ. Πάπιστα, το είχε αγοράσει την ίδια μέρα, δηλαδή στις 2 Απριλίου 2008, από άλλους τρεις ιδιώτες, έναντι 3.600.000 ευρώ. Χρήματα, τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν δικά του, αλλά της εταιρείας του κ. Πάπιστα.
Δηλαδή, με απλά λόγια, ο κ. Παπαϊωάννου αγόρασε (με χρήματα της εταιρίας του κ. Πάπιστα) έναντι 3.600.000 ευρώ το δικαίωμα ανοικοδόμησης που κόστιζε 680.000 ευρώ και το πούλησε στην «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», 6.759.000 ευρώ.


Το υπερτιμημένο αγροτεμάχιο
Παρόμοια μεθοδολογία ακολουθήθηκε και με την αγορά ενός αγροτεμαχίου 5.852 τ.μ. στο Νέο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.
Βάσει συμβολαίου που συντάχθηκε στις 3 Αυγούστου 2007, ο κ. Παπαϊωάννου αγόρασε το εν λόγω αγροτεμάχιο από τρεις ιδιώτες, έναντι 550.000 ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική αξία του ανερχόταν σε 50.718 ευρώ.
Πέντε ημέρες μετά την αγορά (στις 8 Αυγούστου 2007), ο μεσάζων το πούλησε στην εταιρία του κ. Πάπιστα εισπράττοντας 1.505.000 ευρώ!


Το «χρυσό» οικόπεδο
Επιπλέον, στις 16 Οκτωβρίου 2007, ο κ. Παπαϊωάννου αγόρασε από την εταιρεία «Ανώνυμος Εμπορική Βιομηχανική και Αντιπροσωπειών Μηχανών και Ανταλλακτικών και Ναυτιλιακή Εταιρεία ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.» ένα οικόπεδο 12.589 τ.μ. που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Θέρμης.
Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου ήταν 3.959.060 ευρώ, ωστόσο ο ιδιώτης το αγόρασε (με χρήματα της «ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.») έναντι 5.460.068 ευρώ για να το πουλήσει την ίδια ημέρα στην εταιρεία έναντι 9.530.000 ευρώ.


Δείτε τα έγγραφα



zougla.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Για ότι παράπονα κλπ, μπορείτε να στείλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις