ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Προσλήψεις, Ιούλιος 2012: Σχολή Δικαστών... Δείτε τις νέες θέσεις εργασίας!!!

Έναν από τους πιο αναμενόμενους και δύσκολους διαγωνισμούς προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτόν για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών 162 σπουδαστών. 
Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως εξής:

- Διοικητική Δικαιoσύνη, ενενήντα πέντε (95) και αναλυτικά, τρεις (3) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο (2) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ενενήντα (90) θέσεις δοκίμων παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
- Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, πενήντα πέντε (55) θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείoυ.
- Εισαγγελείς, δώδεκα (12) θέσεις δοκίμων παρέδρων εισαγγελίας.
Το προκριματικό στάδιο θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και το τελικό στάδιο θα διενεργηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. 
Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όσοι:
- Εχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος με μονοετή άσκηση δικηγορίας ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή.
- Εχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) και δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο (45ο) έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2012 στη γραμματεία της σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.
Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν. Επίσης, δηλώνουν μία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γεερμανική και ιταλική) στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν υποχρεωτικά, καθώς και μία έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες στις οποίες επιθυμούν να εξεταστούν προαιρετικά.
Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια, προκριματικό και τελικό. Κατά το προκριματικό στάδιο:
- Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς για μεν την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης σε θέματα: αα. Γενικής Παιδείας, ββ. Συνταγματικού Δικαίου, Γενικού Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Διοικητικών Διαφορών και γγ. Δημοσιονομικού Δικαίου, για δε τις κατευθύνσεις της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης και των Εισαγγελέων σε θέματα: αα. Γενικής Παιδείας, ββ. Αστικού Δικαίου, Εμπορικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας και γγ. Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας.
- Η εξέταση στα θέματα Γενικής Παιδείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός θέματος σχετικά με σύγχρονα νομικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά ζητήματα ή συνδυασμό ανάπτυξης θέματος και ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Επί των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής το ειδικό βάρος κάθε ερώτησης προσδιορίζεται ανάλογα με τη δυσκολία της και αναγράφεται στο ερωτηματολόγιο. Το μέρος που αντιστοιχεί στις ερωτήσεις αντιπροσωπεύει το 25% του συνόλου της βαθμολογίας.
- Οι υποψήφιοι και των τριών κατευθύνσεων εξετάζονται υποχρεωτικώς σε μία από τις ακόλουθες τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλική, γαλλική, γερμανική και ιταλική. Η εξέταση στην υποχρεωτική ξένη γλώσσα είναι γραπτή και συνίσταται σε μετάφραση νομικού κειμένου στην ελληνική γλώσσα και αντιστρόφως.
Κατά το τελικό στάδιο, στο οποίο μετέχουν μόνον όσοι έχουν επιτύχει στο προκριματικό, οι υποψήφιοι κάθε κατεύθυνσης εξετάζονται α) προφορικά και δημοσίως στην ύλη που προβλέπεται για τις εξετάσεις του προκριματικού σταδίου της ίδιας κατεύθυνσης και σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και β) γραπτά στις ξένες γλώσσες που έχουν δηλώσει προαιρετικά (εκτός της υποχρεωτικής). Η εξέταση διενεργείται όπως στην υποχρεωτική ξένη γλώσσα.
Ο τελικός βαθμός επιτυχίας κάθε υποψηφίου προκύπτει από το άθροισμα του μέσου όρου της γραπτής δοκιμασίας με ποσοστό αξιολόγησης 70% και του μέσου όρου της προφορικής δοκιμασίας με ποσοστό αξιολόγησης 30%.


400 προσλήψεις στη Θεσσαλονίκη
Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τετρακοσίων (400) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Διευθύνσεων Καθαριότητας & Ηλεκτρολογικού ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Οι 305 θέσεις αφορούν ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας, οι 45 ΔΕ Οδηγούς, οι 21 Οδηγούς Ρυμουλκών Οχημάτων Καθαριότητας, οι 2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Αυτοκινήτων, οι 14 ΔΕ Μηχανικούς Αυτοκινήτων, οι 2 ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητές, η 1 ΔΕ Τεχνίτη Βαφής, οι 5 ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτες Εναεριτών και οι 5 ΔΕ 5 Χειριστές Ανυψωτικών Καλαθοφόρων Μηχανημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως και τις 11 Ιουλίου στη διεύθυνση: Δήμος Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Τ.Κ. 54640, Θεσσαλονίκη (τηλ. επικοινωνίας: 2310-877128).


21 θέσεις στον δήμο Τρίπολης
Στην πρόσληψη 21 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προχωρεί ο δήμος Τρίπολης για δύο μήνες για τις ανάγκες πυροπροστασίας της πόλης. Από την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα προσληφθούν 15 φύλακες (απολυτήριο Γυμνασίου ή τριτάξιου Γυμνασίου). Από την κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατίθενται τρεις ευκαιρίες για οδηγούς και άλλες τρεις για χειριστές μηχανημάτων έργων. Γι’ αυτές τις δύο ειδικότητες απαιτείται απολυτήριο Λυκείου, δίπλωμα ΙΕΚ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους με τα σχετικά δικαιολογητικά στον δήμο Τρίπολης (Λαγοπάτη και Αταλάντης) έως και αύριο 9 Ιουλίου. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2713-600431.


Ωρομίσθιο προσωπικό στη Σχολή Διαβιβάσεων
Η Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) με έδρα το Χαϊδάρι για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της για το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013 προκήρυξε την πρόσληψη με επιλογή διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση. 
Η υποβολή αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψη θα γίνεται προσωπικά από τους υποψηφίους στη Σχολή Διαβιβάσεων ή με συστημένες επιστολές μέσω υπηρεσίας των κρατικών ταχυδρομείων (ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας κρατικού ταχυδρομείου) μέχρι τις 23 Ιουλίου 2012, στη Δ/νση: Σχολή Διαβιβάσεων, Στρατόπεδο Καραϊσκάκη «Α», Οδός Νικολάου Φλουτζή (τέρμα), Τ.Κ. 12461, Χαϊδάρι Ν. Αττικής. 
Πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (www.army.gr) και στα τηλέφωνα 210-5382318, 210-5382310.


Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πέρασε στην αντεπίθεση και διέψευσε τα περί δήθεν αυξήσεως των προσλήψεων και παραβίασης των δεσμεύσεων της χώρας μας έναντι των εταίρων μας. Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι:
Οι περιορισμοί που ισχύουν έχουν τηρηθεί απόλυτα κατόπιν συμφωνίας και με το κλιμάκιο της τρόικας.
Συγκεκριμένα:
Α) Ως προς το τακτικό προσωπικό
- Κατά το 2011 είχε συμφωνηθεί η υιοθέτηση ανώτατου ορίου 8.000 προσλήψεων. Οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος αυτό ανέρχονται σε 5.633 τακτικό προσωπικό (κυρίως στα υπουργεία Αμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη).
- Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν 3.424 μεταφορές τακτικού προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός του τακτικού προσωπικού που εισήλθε στο Δημόσιο το 2011 ανήλθε σε 9.057, αριθμός που προφανώς και απέχει κατά πολύ από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Β) Ως προς το έκτακτο προσωπικό, οι προσλήψεις για το έτος 2010 περιορίστηκαν κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες του έτους 2009.
- Για το έτος 2011 οι προσλήψεις περιορίζονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες του έτους 2010 και ειδικότερα για το β’ εξάμηνο του 2011 περιορίζονται κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του έτους 2010, ενώ η πρόβλεψη για τα επόμενα έτη είναι 10% μείωση έως και το 2015.
- Οι εγκρίσεις που δόθηκαν για τα έτη 2009, 2010 και 2011 ήταν αντίστοιχα 133.852, 63.874 και 34.959. Από τα στοιχεία αυτά είναι εμφανές ότι προκύπτει σταθερή και κλιμακούμενη μείωση των εγκρίσεων.


Espressonews.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις