ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Πλατανιάς που θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα.. με κόκκινο τριφύλλι!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, μία ομάδα από ένα χωριό μόλις 1.500 κατοίκων θα αγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.
Μέχρι στιγμής είχαμε συνδυάσει ως δύο τελείως διαφορετικές εικόνες, το τριφύλλι και την ερυθρόλευκη φανέλα. Από την φετινή περίοδο όλα αλλάζουν. Ο Πλατανιάς Χανίων, γίνεται η πρώτη ομάδα του νομού που θα παίξει στην πρώτη κατηγορία και κάνει υπερήφανο ένα ολόκληρο χωριό!
Η πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια πραγματικά εκπληκτική.
Την περίοδο 2008-2009 ο Πλατανιάς τερματίζει πρώτος στο περιφερειακό πρωτάθλημα και ανεβαίνει στην Γ' Εθνική. Η επόμενη χρονιά αποδείχθηκε δύσκολη καθώς κατάφερε μετά από μεγάλη μάχη να κρατηθεί στην κατηγορία, όμως το 2010-2011, τερματίζει στην πέμπτη θέση. Η τιμωρία όμως της Ρόδου που βρισκόταν στην τέταρτη θέση λόγω χρεών, ο υποβιβασμός της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου και της Ηλιούπολης στην Δ' Εθνική, φέρνουν τον Πλατανιά να παίζει στην Β' Εθνική.
Το πρώτο μισό της αγωνιστικής χρονιάς 2011-2012 ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό καθώς η ομάδα συγκεντρώνει 41 από τους 50 βαθμούς, ανακηρύσσεται πρωταθλητής χειμώνα και πάει με όλες τις «περγαμηνές» για άνοδο... Το δεύτερο μισό όμως αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση, ο Πλατανιάς τερματίζει μέσα στις πρώτες πέντε θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ και μετά από πολύ καλές εμφανίζεις ανεβαίνει στην Σούπερ Λίγκα!
Το χωριό ήταν γνωστό την τελευταία 20ετία για την νυχτερινή του ζωή, τις ωραίες του παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία. Πλέον αποκτά ένα ακόμη καμάρι, την ποδοσφαιρική του ομάδα που θα του δώσει ακόμη περισσότερη αίγλη. Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, το θαύμα του Πλατανιά οφείλεται σε τρεις άνδρες.
Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης όχι μόνο της ομάδας αλλά και του πιο φημισμένου κλαμπ των Χανίων «Μύλος», Στέλιος Βαρουξάκης, ο μεγαλοεργολάβος Μανώλης Μαθιουλάκης και ο ξενοδόχος Αντώνης Κοκολοδημητράκης είναι οι βασικοί παράγοντες της επιτυχίας του Πλατανιά. Φυσικά όλοι οι παίκτες που έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στο να ανέβει η ομάδα στα «μεγάλα σαλόνια».
Όλο το χωριό έκανε ένα τρικούβερτο αυθεντικό κρητικό γλέντι την Τρίτη για να γιορτάσει την άνοδο. Μαντινάδες, κρητικοί χοροί και φυσικά γαμοπίλαφο δεν έλειπαν, ενώ μεταξύ άλλων από τους εορτασμούς επωφελήθηκαν και οι βορειοευρωπαίοι τουρίστες.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις