ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Βγαίνουν σήμερα οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σε πρώτη φάση, η εικόνα για τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρη...
Οι "πράσινοι" μπαίνουν στη διοργάνωση στον 3ο προκριματικό γύρο της ζώνης των μη πρωταθλητών, στο γκρουπ των ισχυρών, και πιθανοί αντίπαλοι είναι η Μπριζ (Βέλγιο), η Βασλούι (Ρουμανία), η Φέγενορντ (Ολλανδία) κι η Μάδεργουελ (Σκοτία).Εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί, τότε θα τοποθετηθεί ξανά στο γκρουπ των ισχυρών στο γύρο των πλέι οφ των μη πρωταθλητών. Αυτό διότι μόνο η Ντιναμό Κιέβου (από τον 3ο προκριματικό) κι η Μπράγκα (που μπαίνει στο "παιχνίδι" στα πλέι οφ) διαθέτουν υψηλότερο συντελεστή από την ελληνική ομάδα.
Αιτία είναι οι "εκπρόσωποι" των κορυφαίων πρωταθλημάτων, οι οποίοι δεν έχουν επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία 5ετία κι έτσι θα τοποθετηθούν κάτω από το "τριφύλλι", ίσως και στο γκρουπ των ανίσχυρων. Εκεί είναι κι η "παγίδα" για την ελληνική ομάδα, αφού ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει κάποια εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ (οι 2 τελευταίες θα είναι σίγουρα στους ανίσχυρους) .Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός προκριθεί στη φάση των ομίλων του Champions League, θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας (δείτε πιθανούς αντιπάλους στην ανάλυση του Ολυμπιακού).Εάν ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο, τότε θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League (στους ισχυρούς).
Σε περίπτωση που αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, συνεχίζει στη φάση των ομίλων του Europa League.


Ο Ολυμπιακός τοποθετείται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, αν και υπάρχει μία πιθανότητα να βρεθεί στο 2ο, εάν, είτε η Μπράγκα (δίνει έναν προκριματικό), είτε η Ντιναμό Κιέβου (δίνει 2 προκριματικούς), αποκλειστούν πριν φτάσουν στη φάση των ομίλων.Η ακριβής λίστα με τους πιθανούς αντιπάλους των "ερυθρολεύκων" θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι 2 γύροι των πλέι οφ (ζώνη πρωταθλητών και ζώνη μη πρωταθλητών), ήτοι στις 24 Αυγούστου.
Εuropa League
Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, κατά την προσφιλή συνήθεια της UEFA για να κερδίσει χρόνο, διεξάγεται εν μέσω... 2ου προκριματικού γύρου. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, παρ' όλα αυτά θα δει το μπαλάκι του να ρίχνεται στην κληρωτίδα, μαζί με αυτό του ΠΑΟΚ.Η διαδικασία, που διεξάγεται στο αρχηγείο της UEFA στη Νιόν, περιλαμβάνει διαβάθμιση ισχυρών και ανίσχυρων συλλόγων, η οποία προκύπτει από το συντελεστή που διατηρεί κάθε ομάδα. Σε περίπτωση "πρωτάρηδων", όπως ο Αστέρας, υιοθετείται ο συντελεστής της χώρας, με τον οποίο η ελληνική ομάδα βρισκόταν στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού γύρου και στους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου.


Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του θεσμού βάσει αριθμών και αποφεύγει τα λεγόμενα "μεγαθήρια", τόσο στον 3ο προκριματικό γύρο (όπου θα υπάρχουν ομάδες όπως η Ίντερ, η Λίβερπουλ, η Μαρσέιγ κι η περσινή φιναλίστ Αθλέτικ Μπιλμπάο) , όσο και στα πλέι οφ (όπου προστίθενται οι ηττημένες ομάδες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League).
Ο Ατρόμητος, από την πλευρά του, περιμένει εμμέσως την κλήρωση της 20ής Ιουνίου, αφού ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει (πιθανότατα) ως ανίσχυρος των πλέι οφ το νικητή ενός εκ των ζευγαριών του 3ου προκριματικού γύρου (ειδάλλως θα αντιμετωπίσει κάποια ηττημένη από το Champions League).Πριν το βασικό κομμάτι της κλήρωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 ώρα Ελλάδας, θα διεξαχθεί μία... προκλήρωση, στην οι 58 ομάδες/ζευγάρια θα χωριστούν σε 5 ομίλους των 10 και σε 1 των 8, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Σε κάθε γκρουπ, οι ομάδες θα χωριστούν ξανά σε ισχυρές και ανίσχυρες βάσει του συντελεστή που διαθέτουν και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί διασταύρωση των γκρουπ ανά δύο. Από αυτά τα ζεύγη των γκρουπ, θα προκύψουν μετά την κλήρωση τα ζευγάρια του 3ου προκριματικού ομίλου. Δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα.


Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων βρίσκονται στις παρακάτω λίστες. 
Για τα μπαλάκια που θα βρεθούν στην κληρωτίδα και θα περιλαμβάνουν κάποιο ζευγάρι από τον 2ο προκριματικό όμιλο, σημειώνεται ότι εάν ο νικητής του ζευγαριού προέρχεται από το γκρουπ των ανίσχυρων, προκρίνεται με το συντελεστή του ισχυρού. Για παράδειγμα, όποια ομάδα προκριθεί από το ζευγάρι του Αστέρα Τρίπολης θα λογίζεται ως ανίσχυρη στην κλήρωση.


blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις