ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ήξεραν για το όργιο σπατάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όμως...

...το πόρισμα το πέταξαν στα σκουπίδια
Πάνω από 2 δις δραχμές...
Ανεξέλεκτη ήταν η σπατάλη του δημόσιου χρήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News και τα στοιχεία που αποκαλύπτει. Όμως όλες αυτές οι σπατάλες είχε διαπιστώσει στο παρελθόν γ τριμερής Ελεγκτική Επιτροπή… αλλά η έκθεσή της πετάχτηκε στα σκουπίδια.
Όμως πρέπει να μιλήσουμε με νούμερα για να καταλάβετε το μέγεθος της σπατάλης, των δικών μας χρημάτων:
Η Οργανωτική επιτροπή για τα έτη 2000-2001
- ξόδεψε μέσα σε ένα χρόνο περισσότερα από 2 δις δραχμές για δημόσιες σχέσεις, δεξιώσεις, εκθέσεις και τραπεζώματα ξένων και εγχώριων δημοσιογράφων και παραγόντων.

- το ίδιο διάστημα προχωρούσε σε ενοικιάσεις πολυτελών αυτοκινήτων
- προσέλαβε επιλεκτικά και παράνομα υψηλοβαθμα στελέχη με υψηλότατες αμοιβές… 4 εκατ. δραχμών τον μήνα
Μην σας πως ότι, σύμφωνα με την Real, έδωσαν πάνω από 3,5 εκαττομύρια δραχμές μόνο για φαγητό.
Το όργιο σπατάλης πολύ μεγάλο… και τελικά δεν μας έμεινε και τίποτα. Όσα κτήρια φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς έμειναν αναξιοποιήτα. Και αυτό γιατί ήταν από μπετόν! Όμως στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου τα έργα και οι εγκαταστάσεις έγιναν με γνώμονα την μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση τους καθώς είναι λυόμενες κατασκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε Ολυμπιακούς αγώνες άλλων χωρών.

Όπως αναφέρει η Αρεοπαγίτης κα Θάνου «τόσο οι αποδιδόμενες οικονομικές ατασθαλίες, όπως η υπερβολική υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού κατασκευής των ολυμπιακών έργων ή οι απευθείας αναθέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο και η εγκατάλειψη των περισσότερων εξ αυτών (των έργων) και η παράλειψη αξιοποίησής τους, και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης κατά τη διάρκεια της οποίας επιβάλλεται να αξιοποιείται στο μέγιστο η περιουσία του Δημοσίου, είναι δύο ζητήματα πολύ σοβαρά, τα οποία πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη. Θεωρώ βέβαιο ότι μετά τον θόρυβο που προκύπτει και πάλι, θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα και να αποδοθούν ευθύνες όπου προκύπτουν».
Και αφού τα ήξεραν όλα αυτά, για΄τι κανείς δεν κάνει κάτι; Το πόρισμα των 220 σελίδων είχε παραδοθεί τότε στον πρόεδρο της Βουλής και στον τότε Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Βέβαια γνωστά όλα αυτά ήταν και στα αρμόδια Υπουργεία. Πρέπει επιτέλους για αυτό το σκάνδαλο να κάτσει κάποιος στο σκαμνί!
Ειδικά την περίοδο που η Κυβέρνηση ψάχνει να βρει 11,5 δις ευρώ… από περικοπές! 
Πάλι εμείς πληρώνουμε την νύφη!

lay-out.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις