ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΣΟΚ: 42χρονος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τα απόκρυφα μαθητών του

Κρυφή κάμερα στην τάξη είχε τοποθετήσει καθηγητής Γυμνασίου, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2010 για παιδική πορνογραφία.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από την ανάλυση, στα

εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., των αρχείων που είχαν βρεθεί το 2010 στην κατοχή του 42χρονου εκπαιδευτικού, εντόπισε 80 διαφορετικά βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία είχε εγγράψει μέσα στην τάξη όπου δίδασκε.
Ο καθηγητής τοποθετούσε κάθε φορά την κάμερα σε σημεία ώστε ο φακός να εστιάζει στα απόκρυφα σημεία των εφήβων, που βέβαια δεν γνώριζαν τι συνέβαινε.

Η καταγραφή των σκηνών γινόταν μέσω υπολογιστή.

Ο καθηγητής, ο οποίος δίδασκε σε γυμνάσιο της Πιερίας, είχε συλληφθεί στο σπίτι του στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση είχαν κατασχεθεί από το σπίτι ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε σκληροί δίσκοι, 42 CDs και DVDs και 3.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης το 2010, ο δράστης είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του και είχε διαταχθεί από το υπουργείο Παιδείας η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Τα ευρήματα και η σχετική έκθεση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεχίζει την έρευνα, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις