ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Γιγάντιος πύθωνας με 87 αυγά πιάστηκε στη Φλόριντα

Ένας γιγάντιος πύθωνας Βιρμανίας, μήκους πέντε μέτρων και 74 κιλών, βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πύθωνα που πιάστηκε στη Φλόριντα μέχρι σήμερα.
Το φίδι κυοφορούσε 87 αυγά, που επίσης πιστεύεται ότι είναι ρεκόρ.
Οι πύθωνες Βιρμανίας, που είναι ξενικά ήδη, ενοχοποιούνται για σημαντική απώλεια της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο Έβεργκλεϊντς.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η τελευταία ανακάλυψη καταδεικνύει την εξάπλωση των φιδιών, που κανονικά ζουν στη Νοτιοανατολική Ασία, στη Νότια Φλόριντα.

«Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα φίδια επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην άγρια φύση», τόνισε σε δηλώσεις του ο Kenneth Krysko από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα.
«Δεν τους σταματά τίποτα τους πύθωνες και τα ενδημικά είδη κινδυνεύουν», επισήμανε ο κ. Krysko προσθέτοντας ότι στο στομάχι του φιδιού βρέθηκαν φτερά, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν τις διατροφικές του συνήθειες.
Οι πύθωνες τυλίγονται γύρω από το θήραμά τους με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει από ασφυξία. Μπορούν να καταπιούν πολύ μεγάλα ζώα, όπως ελάφια και κροκόδειλους.

econews
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις