ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Κατά 99% η έφεση του ΠΑΟΚ θα έχει θετική εξέλιξη...



Ο Κύπριος αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μάριος Λευκαρίτης, μίλησε στον Ρ/Σ Αθλητικό Μετρόπολις και μεταξύ άλλων τόνισε ότι μόνο θετική εξέλιξη μπορεί να υπάρξει μέσω της έφεσης που θα καταθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της απόφασης, της πρωτοβάθμιας επιτροπής της ΟΥΕΦΑ.
Για το αν οι εφέσεις σε τέτοιες αποφάσεις έχουν τύχη να ανατρέψουν, έστω και σε ένα βαθμό, τις πρωτόδικες αποφάσεις, ο Μάριος Λευκαρίτης τόνισε:«Έχουν τύχη, αλλα μπορεί να έχουν και ατυχία. 
Σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης που υπάρχει δευτεροβάθμιο όργανο μπορεί να επιβάλλει και μεγαλύτερη τιμωρία. Οι νομικοί σύμβουλοι θα αποφασίσουν κατά πόσο υπάρχουν λόγοι για έφεση. Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου. Η ποινή σπάνια αυξάνεται πάντως. Δεν ξέρω πως θα το χειριστούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, ούτε η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Οι νομικοί σύμβουλοι του ΠΑΟΚ ξέρουν καλύτερα. Πάντως κατά 99%, με την έφεση που θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ, θα υπάρξει και μια θετική εξέλιξη», τόνισε ο Μάριος Λευκαρίτης, που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο σκέψης των Ευρωπαίων παραγόντων.
Οπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ώρες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην πολύ αυστηρή ποινή της ΟΥΕΦΑ για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα, με την ελπίδα ότι στην δευτεροβάθμια επιτροπή θα κερδίσει κάτι παραπάνω.
Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ σχολίασε την σκληρή ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα στον ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι «είναι μια σοβαρή ποινή κι από τις πιο βαριές που μπορούν να υπάρξουν. Με βάση το τι είδαμε δεν είναι μακριά από αυτό που υπολόγιζα. Υπολόγιζα ίσως κάτι χειρότερο. Καλύτερα όμως να αποφύγουμε τις υποθέσεις. Σε σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου έπεσε στα μαλακά ο ΠΑΟΚ».
Για τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, είπε:
«Μόνο η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ μπορεί να απαντήσει σε αυτό με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια της και με βάση το τηλεοπτικό υλικό που είχε. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό της δικαστικής επιτροπής, αλλά είναι γνωστό ότι σε τέτοια έκτροπα οι ποινές είναι αρκετά αυστηρές. Θυμάμαι και χειρότερες τιμωρίες, όμως με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν μπορείς να μετράς με τον ίδιο τρόπο το παράπτωμα».
Στη συνέχεια πρόσθεσε για την αρμοδιότητα τού παρατηρητή τού αγώνα:
«Το να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί και να τους βλέπουμε σαν μασκοφόρους, δεν είναι ό, τι καλύτερο, ανεξάρτητα από το ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγραψε ο παρατηρητής. Εκείνος που έχει την έδρα έχει την περισσότερη ευθύνη. Ολα αυτά λαμβάνονται υπόψη».
Για το αν υπάρχουν «μαύρες λίστες» στην ΟΥΕΦΑ, υπογράμμισε:
«Μαύρες λίστες της ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχουν. Απλά όταν μια ομάδα πάει κατ΄ επανάληψη ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής λαμβάνεται αυτό υπόψη. Δεν είναι το ίδιο με αυτόν που θα πάει για δέκατη φορά σε σχέση με αυτόν για πρώτη».

Ανακοινώθηκε η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με τη Ραπίντ Βιένης

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις