ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πως θα κυλήσει ο καιρός τον Αύγουστο;

Αναλογικό Μοντέλο Πρόγνωσης - Από τον Σάκη Αρναούτογλου
To αναλογικό μοντέλο πρόγνωσης βασίζεται στην μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της Βορειοατλαντικής Ταλάντωσης ΝΑΟ, (των συσχετισμών δηλαδή της ατμοσφαιρικής πίεσης στο βόρειο ημισφαίριο μεταξύ Ισλανδίας και Αζορών), καθώς και της διάταξης των βαρομετρικών συστημάτων τα τελευταία 70 χρόνια στην Ευρώπη και βάσει των παραπάνω δίνει την πιθανή πορεία των βαρομετρικών συστημάτων καθώς και των αερίων μαζών, (θερμοκρασία στα 1500 περίπου μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) πάνω από την Ευρωπαϊκή ήπειρο για τις επόμενες 20 με 25 περίπου ημέρες. Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο όπως άλλωστε και οι περισσότερες μακροχρόνιες προβλέψεις.
14-16/8/2012
Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη με χαμηλές γενικά όμως τις τιμές σχετικής υγρασίας αρχικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Προς το τέλος της περιόδου δεν αποκλείεται η υγρασία να αυξηθεί στα ηπειρωτικά μαζί με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας
-
16-18/8/2012
Διατήρηση του αρκετά ζεστού καιρού και της ηλιοφάνειας με σχετικά αυξημένη την υγρασία κυρίως στα ηπειρωτικά
-
18-20/8/2012
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πολύ πιθανή δείχνει όμως κάποια αστάθεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και κάποια μικρή υποχώρηση του υδραργύρου.
-  
20-22/8/2012
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, πιθανή διατήρηση της αστάθειας κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά ορεινά με κάποια νέα μικρή υποχώρηση του υδραργύρου και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο.
-  
22-24/8/2012
Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αστάθεια όμως κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά που δεν αποκλείεται να γίνει πιο έντονη και να γενικευθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου. Ενισχυμένο δείχνει να παραμένει το μελτέμι στο Αιγαίο με σχεδον αμετάβλητη τη θερμοκρασία..
-
24-26/8/2012
Άστατος δείχνει να γίνεται ο καιρός στη βόρεια και κυρίως στη βορειοανατολική και κατά τόπους στην κεντρική Ελλάδα. Ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με ενισχυμένο το μελτέμι στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειότερα και ανατολικότερα τμήματα της Ελλάδας.
-
26-31/8/2012
Δροσερός καιρός στις περισσότερες περιοχές έως και ελαφρώς ψυχρός στα βορειοανατολικά. Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές με πιθανή συννεφιά κατά διαστήματα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά..
-

metar.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις