ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τρέμουν οι επιστήμονες τις επερχόμενες ηλιακές καταιγίδες!!!


Τρέμουν οι επιστήμονες τις επερχόμενες ηλιακές καταιγίδες 

Τηλεπικοινωνίες, δορυφορικές επικοινωνίες και δίκτυα ενέργειας αναμένεται να πληγούν από μία τεράστια ηλιακή καταιγίδα, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο Ήλιος ολοκληρώνει έναν δεκαετή κύκλο δραστηαριότητας κάτι που είναι πολύ πιθανό να βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη Γη.
Ο Μάικ Χάπγκουντ, επιστήμονας στο εργαστήριο Ράδερφορ Άπλετον στο Όξφορντσιρ δηλώνει πως οι κυβερνήσεις μπορεί να μην παίρνουν πολύ σοβατά αυτά τα πράγματα καθώς είναι σπάνια να συμβούν αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καταστροφικό.
Υπάρχουν 12% πιθανότητες να συμβεί μεγάλη ηλιακή καταιγίδα κάθε 10 χρόνια κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο μία φορά στα 100 χρόνια. Η τελευταία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα έγινε πριν 150 χρόνια.
Μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει απίστευτα προβλήματα στη Γη. Θα καταστραφούν μετασχηματιστές και εθνικά δίκτυα ενέργειας, οι δορυφόροι θα καταστραφούν και θα τεθούν εκτός λειτουργίας οι επικοινωνιές τψων αεροσκαφών.
Το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα ηλιακής καταιγίδας που είχε επίπτωση στη Γη καταγράφηκε το 1989 στο Κεμπέκ του Καναδά, όταν εκατομμύρια κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα για 9 ώρες.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις